NACRTNA GEOMETRIJA

23 February 2011

Kolekcija viceva o MUJI I HASI

Sabrana Djela i Nedjela o Muji i Hasi


Neko je u komentarima rekao da su nažalost umrli Mujo i Haso. Ne mogu oni nikad da umru, oni ostaju u našim srcima i mozgu, ostaju zapisani po brojnim starim novinama i na pločama. TO JE DEO NEMATERIJALNE BAŠTINE JUGOSLAVIJE. Sećam se i viceva o nacijama. U sistemu jedan Jugosloven, jedan Englez i jedan Italijan. Bilo je i viceva o našim nacijama po sistemu jedan Srbin, jedan Crnogorac i jedan Hrvat. Vicevi su nešto što nam j epopunjavalo društvene zabave, šou programe na TV ili radio emisije. Ko je pričao najbolje viceve, pa naravno nacionalne pričalice kao MILOVAN ILIĆ MINIMAX, LJUBA MOLJAC, MIODRAG PETROVIĆ ČKALJA i naravno NELA ERŽIŠNIK.

ISPIČATI NEKI VIC i nije bilo tako lako. Znam neke moje drugove koji su pričali viceve kao da glume situaciju ali vrlo hladno, tako se vic najbolje priča. Oni koji su se odmah sami smejali onome što pričaju bili su dosadni.

2 comments:

VMT said...

Znate li koji je najtuzniji vic na svetu?
- Umrli Mujo i Haso.

Aktivista Neumorni said...

Za ovaj sajt MUJO I HASO nisu umrli, to vam je valjda jasno svima. To je deo baštine JUGOSLAVIJE, one Juge koja je volela viceve i zabavu.

Danas u "demokratskim" režimima po zemljama bivše Juge ne postoje TEMATSKI VICEVI ili vicevi vezani za NACIJU. Jedna velika katastrofa.