NACRTNA GEOMETRIJA

28 November 2011

JOSIPA LISAC 1974 Omer beže


Slatka mala LISICA Josipa ovde peva narodnu muziku. Jedan jedini ja bih rekao singl sa takvom vrstom muzike u njenoj karijeri?!?!?

Ako nije ispravite me, ali u svakom slučaju otpevala je ove dve sevdalinke po svim standardima lepog pevanja a o orkestru da ne pričamo. U pitnaju je orkestar Ratomira Petkovića, i to rade izvanredno. Retki biser ove muzike u izvodjenju nekog pevača zabavne glazbe.

5 comments:

Unknown said...

Slazem se sa konstatacijom da je ovo jedina i to singl ploca sa narodnom muzikom. Ja je imam u svojoj dosta bogatoj kolekciji gram. ploca. Nju kao pevacicu sam oduvek cenio.
Imam dosta gram. ploca koje nisam video u ponudi na ovom sajtu. Ploce su uglavnom iz 60-ih godina. Imam i neke ploce na 78 obrtaja koje sam od svojih prijatelja dobio jer su hteli da ih bace. Njih ne mogu da cujem jer na mom gramofonu JVC kojeg imam jos od 1982. g. nema mogucnost za te ploce. U delu STARI GRAMOFON uglavnom ih nisam nasao da su bile postavljene. Sve te ploce ja bih VAM DAO ali neznam na koji nacin da ih prebacite u MP3 format i slobodno da ih koristite. Ako tako i Vi razmisljate javite mi se.
Srdacan pozdrav

Aktivista Neumorni said...

Ako ste iz bilo kog dela Srbije nije to tesko preuzeti. Ja sam iz Beograda pa se mozete javiti na mail jugozvuk@gmail.com

Bio bih vam zahvalan da samo prebacim sve te prastare ploce.

Javite se.

voyager said...

Ovo je zaista raritet i zanimljiv eksperiment koji Lisica vise nikada nije ponovila - iako je mogla,jer se singlica prodala u 40 000 primjeraka i bila jedan od njenih najvecih komercijalnih uspjeha,ali cini mi se da je ona kao pjevacica uvijek bjezala od komercijale i valjda nije htjela da sad ovim putem zaradjuje novce a srce ju vuce u drugom pravcu. Vec sljedece godine snimila je Jazz plocu a nakon toga glumila u rock operi "Gubec beg" tako da mislim kako se ovo treba svrstati u nekakvo mladenacko trazenje ali slazem se da je ove sevdalinke otpjevala prvorazredno i nema se cega stidjeti. Cak joj je Beba Selimovic dala komplimente na ovoj ploci!

Aktivista Neumorni said...

HVALA NA OVAKO LEPOM I VEOMA VEOMA FINOM KOMENTARU. Mislim da je gospoja tu pesmu otpevala nedavno u Beogradu i da time pokazuje koliko je ustvari ona prava pevačica profesionalka.

Anonymous said...

Kakav glas,kakav stas.Najlepsa pevacica bivse Yuge.Molim za ponovni link