NACRTNA GEOMETRIJA

28 February 2011

Duo S KVARNERA 1965 Peva melodije Kvarnera


Ajde da se posle ovoliko slovenačkih popevki priklonimo malo mediteranskoj muzici. Bože, koliko muzičkih diverziteta je bilo onde u onoj našoj JUGOSLAVIJI?!

Izvanredni DUO S KVARNERA će nam otpjevati četir pesmičice iz tog kraja, sa Kvarnernskih ostrva. Koliko dobro zvuče ćućete i sami ali da li neko zna o njihovim današnjim sudbinama? Javite se da svi saznamo.

Dosadno je kad svaki put moram da pitam o muzičarima koji su nekad činili muzičku matricu JUGOSLAVIJE. Ta neverovatna multidisciplinarna muzička matirca imala je neverovatno veliki broj "ulaza" a još više "rešenja". TO je u svetu bila jedna od najbogatijih muzičkih matrica, kako po svom narodnom tako i zabavnom i džez zvuku. Bilo je tu i elektronike, bilo svega za svakoga. Obavezna je bila i muzika koja slavi revoluciju i osnivanje SFR JUGOSLAVIJE. Sve su to bili pravci koji su po republikama još imali razlike pa kad sve to spojiš jednostavno nisi u stanju da sve popamtiš i čuješ. I ovaj blog nije dovoljan da se svi stave u nj, postoje naravno i drugi blogovi koji to tome brinu i ja bih ceo taj svet nazvao JUGOSLOVENSKA BLOGOSFERA, ili možda JUGOBLOGOSVET. Javljajte se dakle preko ovog bloga jer jedino tako imamo više vesti o nekome iz te naše stare JUGE.

No comments: