PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

19 December 2010

STEVAN MOKRANJAC 1991 Strasna Sedmica (Hor RTB, snimano na Oplencu)Pa i u ona vremena se slavile slave, ne u ovom današnjem obimu ali ipak su se slavile pa hajde da i mi malo "proslavimo" uz ovaj lep album duhovne muzike iz one granične godine kad je sve počelo da se raspada zbog par plaćenika na svim stranama. Eh te godine sam još pomislio da će i nekako da se sve sredi jer taj štos sa kolektivnim predsedništvom može dobro da funkcioniše ako ste iskreni i pošteni. No svako od tih plaćenika je radio na svoju stranu, podbunjivao svoj narod i to vam je uzrok gradjanskog rata.

Zato je tu ovaj lepi album duhovne muzike koji može da, bar malo, zaleči rane svima i podseti nas kako bismo možda bolje živeli svi zajedno u jednoj državi. TO BIH JA MOŽDA ŽELEO ALI ZNAM DA TO NIJE VIŠE MOGUĆE ALI BIH ŽELEO DA SVI VI KOJI DOLAZITE OVDE SVIH NACIJA I NACIONALNOSTI UVIDITE DA NAM JE KULTURA IPAK NEŠTO ZAISTA ZAJEDNIČKO I MOĆNO. ZABOGA MI SVI GOVORIMO JEDNIM JEZIKOM I RAZUMEMO SE BEZ PREVODIOCA.

Ovja album do sad nisam vidjao i mislim da je ovo njegova premijera na internetu i šire. Dirigent ovog očigledno živog snimka u crkvi na Oplencu je Vladimir Kranjčević. Hor RTB peva za vas delo koje se zove

A powerful sacral music from YUGOSLAVIA in the beggining of Civil war cased by europe. Great music that can heal our wounds on all sides of that Civil war. Great wounds it will have to heal on all war sides but now I think we all have to win in culture because WE ALL SPEAK THE SAME LANGUAGE. We can be friends, not brothers like before, but great friends.

No comments: