PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

05 December 2010

BIJELO DUGME 1975 Iz sve snage (YU)


Dobra stara kompilacija grupe koja je važila samo za najtiražniju grupu takozvanog seljačkog RNR iz drage nam bivše jugOSLAVIJE. Ima svako od njih sve albumei snimke, ovde na blogu je bilo i retkih (sada više nisu) snimaka a eto postavljamo ponovo jednu finu kompilaciju jer ja volim kasete više od Bijelog Dupeta (pardon Dugmeta).

Sve u svemu posle pojave ove nakaradne grupe čiji se frontmen i autor podičio mnogim plagijatima čuvenih pesama sa zapada u JUGOSLAVIJI su se pojavile grupe koje liče na ove iz Dupeta (čitaj Dugmeta) i one koje su bile sa svojim zvukom. E one koje su ličile na seljački rok gosn Bregovića su opet imale više uspeh aod onih koje su bile samostalnog zvuka.

BIJELO DUGME (pročitaj Dupe) su ansambl koji je uništio rokenrol pravce u nekadašnjoj nam zajedničkoj državi. A bilo je puno, od progresivne muzike preko hard rocka, rokenrola, new wavea, punka, popa i jeftinog popa do elektornike. No sve je to nestajalo kako su Dupe (izvinte Dugme) postajali sve popularniji.

No comments: