NACRTNA GEOMETRIJA

01 December 2010

BEOGRADSKI JAZZ KVINTET Uživo na festivalu Bled 1966


Verovatnoća da se na buvljaku nadje ovako lep i vredan snimak je ravna 1:10.000. Ta verovatnoća zavisi od toga koliko tu na toj pijaci dolazi ljudi koji su u kući imali ovakav kolekcionarski raritet.

Snimak je izgleda direktno sa mixpulta, ili što bi naši rekli, soundboarda, i to ga čini još vrednijim.

Na bednom papiru imate ispisane članove benda koji svira prelep džez, nešto što se približava klasičnoj muzici.

Neka ovo bude poklon za datum stvaranja one Prve Jugoslavije koja je trajala još kraće nego ova Titova ali je takodje bila interesantna i lepa. Nekako se taj datum, 1. decembar, pretvorio u dan pedera i hivoznih tako da je sadašnja vlast vešto skrenula ovaj datum sa prave istorijske istine na sporedni kolosek.

Mi ćemo ga ipak pomenuti jer je to ipak datum koji je značajan za našu zajedničku istoriju i to je to. Naravno slušaćemo nikoga drugog do

3 comments:

Anonymous said...

Matori, svaka čast za ovaj post. Molim te, objasni, nisam dobro shvatio, sa čega si skinuo ove pesme, jel' kaseta ili neka traka?
Ako ti nije problem odgovori, zbunjuje me kvalitet snimka...
Haralampije

Aktivista Neumorni said...

Prvo bih te zamolio da me više ne oslovljavaš sa matori, nekako mi se gadi. Mogao bih i ja tebe tako nekako da oslovljavam pa bi ti se to sigurno ne bi svidelo.

Dalje ovaj snimak je nadjen na CD-eu, čist perfektan kakav je stvarno je veliki raritet i to čak za razmere kompletne JUGOSLAVIJE. Pretpostavljam da je dobijen iz neke radio stanice ili arhive ili samog organizoatora bledskog džez festivala. Ko će ga to znati, nikad nećemo saznati.

Anonymous said...

Izvini ako te je ovakvo oslovljavanje uvredilo ili povredilo, nije bila namera ni u kom slučaju, ljudima kojima ne znam ime a mislim da po nekoj osnovi imaju nešto zajedničko sa mojom malenkosti, tako se inače obraćam. To "matori" nije za mene starosna, uvredljiva odrednica već nešto drugo, no ako se to tebi ne dopada iz bilo kog razloga, razumem.