NACRTNA GEOMETRIJA

30 December 2010

BAJAGA i Instruktori Beograd 1989 MESAM


Nešto malo egzotike na ovom blogu pred samu novu godinu 2011. BAJGA i Instruktori na snimcima sa intervjuom sa Studija B iz 1989. godine, mislim da je ovo intervku pred koncert na festivalu MESAM u SAva centru iste godine i delić koncerta sa ovog festivala.

Dakle retka prilika da čujemo nešto staro i dobro na ovom blogu je upravo približavanje najludje noći i da se svi setimo kako je to nekad izgledalo u JUGOSLAVIJI biti poznati rok-pop pevač i kantautor. Pre koncerta obavezno su bili intervjui i tako to. Seća li se iko nekih današnjih koncerata da li su prethodno bili održani intervjui?


Dakle u godini koja je pred nama podsetimo se malo starih rok koncerata i podsetimo se da je država u kojoj smo živeli bila najbolja za sve nas. Današnji list "Blic" ima anketu po kojoj sami gradjani Beograda izjavljuju da momentalno žive u uslovima sličnim kao u vreme gospodina Miloševića dok za vreme postojanja JUGOSLAVIJE tvrde da je bilo NAJBOLJE! Što smo onda rušili tu JUGOSLAVIJU da mi je znati? Smešan je naš narod (iz bilo koje novonastale feudalne državice), prvo rastura onda žali. Mislim da je to balkanski fazon, Balkanci su kratkog daha, ne vide dalje od prsta na rukama i to je naš zajednički problem. Onaj fantastični gospodin predsednik TITO je video dalje od prstiju na rukama i možda je to tajna njegove lepe države. Da smo znali samo da je sačuvamo, šta ćete, molžda je nismo ni zaslužili. Možda je trebalo da postoji samo do trenutka njegove smrti?! Drago mi je što sam živeo, rastao i stasao u njoj, lepoj i velikoj JUGOSLAVIJI i nikad je neću zaboraviti dok sma živ. Ovaj blog je dokaz za to. I vi ste dokaz za sve ovo što radim. Dolazite i vidim da vam je lepo. HVALA SVIMA!

2 comments:

Unknown said...

Izgleda kao da link za Bajagu nije vise aktivan , ako moze da se proveri , zahvaljujem

Aktivista Neumorni said...

Ne mogu da verujem da g aje neki kreten skinuo. To je taj problem ili bug sa serverom MEDIAFIRE, o tome mi je pricao jedan drugar.