NACRTNA GEOMETRIJA

30 November 2011

BOŠKO VUJAČIĆ 197_ Bitka na Mojkovcu


Ovih dana se obeležava pomen na najvećeg srpkog epskog pesnika i svirača na guslama FILIPA VIŠNJIĆA tako da je ovo prigodan osvrt na muziku sa tla JUGOSLAVIJE koja je jedinstvena u svetu.

Danas ćemo preslušati Boška Vujačića kako peva o Bitci na Mojkovcu i Vili sestri starih uskoka, epskim motivima tog kraja sveta i Juge.

Boško je čest gost ovog bloga ali ovog zvuka nikad dosta jer je to nešto što nas vraća u prošlost od nekoliko stotina godina unazad i predstavlja sponu sadašnjosti i budućnsoti.

Mr. VUJAČIĆ sings ancient songs

Jedan izvanredan anonimni poznavalac ove vrste muzike nam je poslao tačan spisak ove kasete a on glasi:

A1. Bitka na Mojkovcu (1915)
B1. Sinovi Obilića
B2. Kruse - 1796. g.

Nažalost ovakve greške su česte ali one nisu nastale na ovom blogu nego su greške izdavača još u vreme JUGOSLAVIJE tako da sad žalbe više nema. Dobro je da imamo anonimne darodavce koji tačno znaju da odrede koja je koja stvar i to je to. Gusle i pevanje uz gusle i dalje ostaju na ovom blogu jedan od prioriteta sakupljanja. Biće toga još!

8 comments:

Anonymous said...

Ova kaseta je iz 1977. godine. Ali ovo sto si postavio na blog nije to. Naime na kaseti ima samo svije pjesme, a kada se skine pojave se tri. Zapravo ti si ponudio LP Boska Vujacica iz 1973. godine, koji je vec bio na blogu. Nadam se da ces postaviti pravu kasetu.

Pozdrav

Aktivista Neumorni said...

Stvar 2 i 3 su u stvari jedna stvar, to je neka greska, ne preteruj sa kritikom. Kaseta je upravo ta koja pise.

Anonymous said...

Jako mi je zao ali nijesi u pravu. Ponudio si za skidanje LP iz 1973 godine na kojemu su ove pjesme.

A1. Bitka na Mojkovcu (1915)
B1. Sinovi Obilića
B2. Kruse - 1796. g.

Kaseta je objavljena 1977. godine i na njoj su ove dvije stvari:

A. Bitka na Mojkovcu (1915)
B. Vila, sestra starih uskoka.

Treba preslusati ove tri stvari i lako se zakljucuje da je u pitanju LP iz 1973. I jos nesto ako bi se spojile stvari 02. i 03. one bi ukupno trajale 20:00, sto je cetiri minuta manje nego sto traje strana B kasete.

Izvini ali nije pretjerivanje u kritikama. Ja samo zelim da ono sto se ponudi bude to.

Pozdrav.

Aktivista Neumorni said...

Kaseta sa tim snimcima našla se u tom omotu, ANONIMNI nemoj da si više dosadan. Nije ni moja ni tvoja krivica. OMOT JE POGREŠAN sa kasetom koja ipak ima nešto snimljeno i snimak je u redu.Mislim da je ovde ipak važno da li ima nešto d ase skida nemaoj da gubimo vreme na priglupa prepucavanja.

Anonymous said...

I OVA KASETA BI BILA DOBRODOSLA NASEM DRUSTVU. HVALA AKO STE VOLJNI DA POMOGNETE NASEM DRUSTVU. NADAM SE DA CETE NACI NESTO INTERESANTNO I ZA VAS NA NASEM SAJTU. G.D. FILIP VISNJIC IZ KANADE

Anonymous said...

Ne mogu da vjerujem da nijesi objavio link za ispravnu kasetu. Samo da bi bio navodno u pravu.

Aktivista Neumorni said...

VELIKU STVAR SAM PROPUSTIO da postavim - pravi snimak - iako sam ti već jednom rekao da je snimak direktno skinut sa trake kako jeste! Oćeš sad da pobesniš pa da nas napustiš zauvek?

Anonymous said...

Neću da bijesnim. Nemam rzloga zato. Ali poslao sam ti link za ispravljenu kasetu a ti ga nijesi objavio:

http://www.megaupload.com/?d=U05NAZ1L

komit