NACRTNA GEOMETRIJA

23 October 2010

Music of John Dowland emisija Radio Beograda 1990

Џон Дауленд (енгл. John Dowland; 1563-1626) је био енглески композитор, лаутиста и пјевач. Но да су на радију Београд биле лепе емисије о овом композитору то нисмо знали све до сада кад је ЈУГОЗВУК са вас прибавио овакву једну емисију из давне 1990. године. Емисија је кратка али музика је јако лепа и нема везе много са југословенском музиком али има везе са звуковима ЈУГОСЛАВИЈЕ јер се ту ради пре свега о једној емисији југословенског радија какав је Радио Београд.

Оваквих емисија имамо овде још у ЈУГОЗВУКУ тако да не бринете, биће оваквих изненађења још, нарочито око магичног броја посета од 650.00. који нам се неумитно ближи. За тада, између осталог припремамо и једно изненађење а то су до сад никад преслушане песме КОРНИ ГРУПЕ и неколико мањих концертних интервјуа БАЈАГЕ. Ајде видимо се око тог магичног броја 650.000. што ће бити ускоро. Будите стрпљиви!

Емисија о ЏОНУ ДАУЛЕНДУ 1990

A nice piece of radio transmission about JOHN DOWLAND, great composer from great britain (forgive me for small letters, you britts damaged Serbia so much) from 90-ties on Radio Belgrade. Nice music from some ensemble from england?

No comments: