NACRTNA GEOMETRIJA

20 August 2010

DUŠKO RADOVIĆ Beograde dobro jutro

Ovaj članak je izbor tekstova iz emisije Prvog programa Studija B - "Beograde dobro jutro". Beogradska radio-stanica Studio B nalazi se na najvišem spratu palate Beograd u Masarikovoj ulici.
Od jula 1977.godine autor ( Duško Radović ) je, iz studija sa visokog mesta, oko pet stotina puta uživo pozdravio Beograd,svakog jutra u 7 časova i 15 minuta.
Zbog visine palate Beograd položaj na kome se nalazi i uloge Studija B u životu Beograda i Beograđana, nije bilo zgodnijeg mesta odakle bi se Beogradu moglo poželeti dobro jutro.
U članku nije promenjen oblik tog jutarnjeg radio-pozdrava. Ovo su samo neki od njih.

NO VI POSETIOCI JUGOZVUKA IMATE RETKU PRILIKU DA ČUJETE GOSPODINA DUŠKA RADOVIĆA UŽIVO, ŠTO JE RETKA PRILIKA NA INTERNETU U DANAŠNJE VREME, MOŽE SE REĆI PREMIJUERA ZAHVALJUJUĆI JEDNOJ ZAGUBLJENOJ KASETI NA BUVLJAKU NA KALENIĆEVOJ PIJACI. KASETA JE SA PUNO NASNIMLJENIH NJEGOVIH PREDIVNIH KOMENTARA O BEOGRADU I BEOGRADJANIMA. POŠTO STUDIO B NEMA NI JEDAN OVAJ SNIMAK VELIKODUŠNO GA USTUPAMO JAVNOSTI I SAMOM (SIROMAŠNOM) STUDIJU B.

2 comments:

Anonymous said...

beskrajno hvala za ovaj snimak.
jedino bi dodao da postoji zvanicno lp i cd reizdanje sa odabranim snimcima koji su objavljeni upravo na inicijativu studija b. takodje sigurno znam da se u pojedinim arhivama moze naci jos nesto njegovih snimaka.
hvala jos jednom.

Aktivista Neumorni said...

Hvala i vama ya lep komentar. Podsetio bih vas da na ovom blogu pronadjete i taj snimak sa ploce koji je nedavlno obnovljen. Samo upisite gore u pretraživača ovog bloga

DUŠKO RADOVIĆ

i naći ćete ga.