NACRTNA GEOMETRIJA

22 November 2010

BEOGRADSKO PROLEĆE 1981 snimak uživo


Naravno da nemamo sliku sa ovog festivala sa koga je ovaj ekstremno retki snimak ali ova gore slika skinuta sa sjajnog sajta o NADI KNEŽEVIĆ, koji je prijatelj ovog bloga, će nam ilustrovati sav sjaj tih festivala i pokazati nam ove naše ženske u punom sjaju.

Dakle vratili smo se u godinu 1981., onu godinu odmah posle smrti druga nam dragog i vodje Josipa Broza TITA kad je Jugoslaviji krenulo u svakom pogledu. Počeli smo da postajemo deo sveta i europe. Muzika se razvijala, u sportu smo nizali pobede, umetnost se vrtoglavo umnožavala u svim stilovima koji postoje na ovom svetu. BEOGRADSKO PROLEĆE je ostao i tada kao jedan od standardnih festivala koji je okupljao zvezde pevanja i komponovanja (još uvek) širom JUGOSLAVIJE, što je naravno bilo lepo.

01 Dubravka Jusić
02 grupa IGLA
03 Dražen Žanko
04 grupa SONORI
05 Bisera Veletanlić (grupa KIM i Dejan Petković)
06 grupa KIM
07 potpuri Djordje Marjanović
08 Dejan Petković

NARAVNO DA JE OVO PREMIJERA NA INTERNETU I SVI LOPOVI SA OSTALIH BLOGOVA SLOBODNO MOŽETE DA KRADETE ODAVDE JER HVALA BOGU IMA SE MOŽE SE DA POSTAVLJA. OVO JE PREMIJERA NA CELOKUPNOM INTERNETU! SAMO SE NA JUGOZVUKU DOGADJAJU PREMIJERE KAKVE SVET JOŠ NIJE VIDEO.

2 comments:

Anonymous said...

Puno hvala za snimke!Da li imate sa istog festivala grupu Odisej i pesmu Deca se igraju(deciji zmaj )

Aktivista Neumorni said...

Nažalost, to što sam postavio je sve što imama sa tog festivala. Ipak je tos dosta za ovako daleki vremenski period zar ne?