NACRTNA GEOMETRIJA

17 July 2010

VIVISECT 1990 Numbness of the nation (YU)


Evo nama još jednog poklona u obliku ove demo kasete benda iz vremena JUGOSLAVIJE. Godinu vidite a muziku treba da čujete.

Zvuče bolje od nekih bendova koje znate iz nekadašnje nam JUGE i to je naravno potpuno normalno. Kad snimiš prvi album sve ulažeš od sebe u taj album.

VIVISECT samo za vas u ovih vaših 600.000. dolazaka i verovanje u ovaj blog.

Kazao bih još nešto a to je d aćemo iamti još uvek neobičnih snimaka, živih snimaka, govornih ploča i reklama, ukratko sv eono što je činilo zvučnu sliku naše verovatno najbolje prošlosti. RNR je tada bio itekako razvijen, to se vidi po ovoj ploči i energiji koja se ulaglaa u sve to. Danas ove naše feudalne državice ne mogu baš da se pohvale razvijenošću i raznolikošću RNR muzike. Ta naša JUGOSLAVIJA imala je razvijenu klasičnu muziku (nije bila provincija kako reče J. Kolundžija), izvanredan džez i naravno RNR. Naravno tu je bila i namenska muzika namenjena proslavama jubileja vezanih za II Svetski rat a tu je bila i muzika namenjena deci. Sve što je moglo da se "nareže" na LP ili kasetu, te moćne medijume kroz tolike godine ostalo je snimljeno za nas da otkrivamo na ovakvim blogovima. HVALA SVIM DONATORIMA ZA PROŠIRENJE ZVUČNE SLIKE O OVOM BLOGU!

No comments: