NACRTNA GEOMETRIJA

20 June 2010

Hor Prosvetnog društva ROŽ Šentjakob v Rož - Austria na Kalemegdanu 5. septembra 1980. godine


Sećate li se ovakvih postera koji najavljuju koncerte na Kalemegdanu i po Beogradu? To su bili plakati Muzičke omladne Beograda koji su zaista promovisali izvanredne muzičke večeri i dogadjanja kao što je bilo na primer ovo.

U pitanju je bio koncert Hora Prosvetnog društva ROŽ iz Šentjakoba v Rožu iz Austrije koji je očigledno bio deo naše jugoslovenske dijaspore, u ovom slučaju, Slovenačke dijaspore iz Austrije. Ovako redak i neobičan snimak je tu medju nama zahvaljujući amaterskom snimku "iz ruke" na Kalemegdanu narečenog datuma i vremena. Zaljubljenik je naravno onaj koji je do sada sakupljen u kolkeciji SP koju zdušno zlorabimo ovde na ovom smešnom blogu o JUGOSLAVIJI.

Svi oni koji nam mogu pomoći i dati informacije o ovom horu molim da se jave, svaka informacija o ovom izvanrednom horu biće lepo dočekana na ovom blogu.

Dakle jedinstvena premijera na internetu i na ovom blogu je ovaj koncert davne 1980. godine na Kalemegdanu i to

Hora Prosvetnog društva ROŽ iz Šentjakoba vRožu u Austriji

This is an extremeley rare and interesting rarity for this blog and whole Yugoslavian community on the WWW. This is a concert held in Belgrade, YUGOSLAVIA, on September, 05. in 1980. on Kalemegdan fortress. Coral music was performed by choir from Rož in Šentjakob in Austria. This is a choir with music dedicated to Slovenian minority in Austria but here in Belgrade in YUGOSLAVIA they have sung a variety of repertoire of sacral music. This concert was recorded "from the public" by a person wich collcetion here, on this blog we call Collection SP.

No comments: