PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

24 December 2010

JOVAN KOLUNDŽIJA 1981 Tartini SukJOVAN KOLUNDŽIJA uvek ima ovde otvoren karton najvećeg i njaboljeg interpretatora klasične muzike sa prostora bivše nam JUGOSLAVIJE. Znamo iz njegovih nedavnih intervjua da ima loše mišljenje o svojoj karijeri tokom postojanja JUGOSLAVIJE ali upravo ove silne ploče na ovom blogu valjda će mu promeniti mišljenje.

JUGOSLAVIJA mu je dala sve i status najvećeg violiniste i status medjunarodnog umetnika. On je svojim talentom i radom pokazao da je Jugoslavija imala cenjeno mesto u svetu klasične muzike. Školovnaje po našim školama imalo je visoki nivo i kvalitet. Nije džabe što su umetnici visokog ranga dolazili ovde i muzicirali sa našima. TO rade i danas. Znaju da je školovanost naših interpretatora klasične muzike ovde na visokom nivou. Zbog toga i čudi izjava ovog našeg renomiranog umetnika da je jugoslovenska muzička sredina bila PROVINCIJA. Veoma me iritira ta izjava i za to nema opravdanja.

On nije jedini umetnik koji izjavljuje ružno o nekadašnjoj JUGOSLAVIJI. Tu je i Eva Ras koja izjavljuje da je nekad živela pod totalitarnim režimom a svi znamo da je u tom periodu totalitarnog režima ostvarila gomilu uloga a njena scena sa macom na guzi osvojila je mišljenje kritike da je to jedna od najboljih filmskih scena toga doba. No ona zaboravljakoji je imala status tada i to jako iritira.

Zašto to rade nije jasno. Valjda bi hteli da kažu da je to vreme bilo vreme intelektualne žabokrečie. Samo ne znam kome to govore. SVI MI ZNAMO KOLIKO JE TITOVA VLAST ULAGALA U UMETNOST. MOGAO SI DA ZAVRŠIŠ I MAGISTARSKE STUDIJE BESPLATNO, AKO SI DOBAR U TOME SVA VRATA SU TI BILA OTVORENA. DANAŠNJA VLAST NEMA NI K OD KULTURE A KAMOLI DA SE DANAS ŠKOLUJEŠ OVDE I MAGISTRIRAŠ RECIMO NA VIOLINSKOM ODSEKU ZA DŽABE.No comments: