NACRTNA GEOMETRIJA

15 April 2010

SMAK 1997 Live without audience


JEDAN OD POSLEDNJIH ALBUMA NAŠE NAJVEĆE INSTRUMENTALNE GRUPE JUGOSLAVIJE KOJI JE IZAŠAO POSLE RAPSADA JUGOSLAVIJE I SIGURNO GA IMATE ALI AKO NEMATE OVO VAM JE POSLEDNJA PRILIKA DA GA "NABAVITE" I UŽIIVATE U DOBROJ SVIRCI KOJA BI BILA JOŠ BOLJA DA OVAJ "KONCERT" NIJE ODRŽAN U BISOKOPU "ŠUMADIJA" U KRAGUJEVCU UZ ODSUSTVO PUBLIKE. JEDNA NAKARADNA SEOSKA IDEJA ŠEFA OVOG BENDA KOJI JE TAJ BEND NA KRAJU I RASTURIO I ONESPOSOBIO DA RADI I DALJE. BEND SE RASPAO U TIŠINI 2001. GODINE I OD TADA SMO USKRAĆENI ZA LEPU SVIRKU JER RM TOČAK "GRADI" GITARE I KO ZNA ŠTA JOŠ, MOŽDA RADI SA NEKRETNINAMA I POČINJE DA PROIZVODI I ŽICE ZA GITARE. SVE U SVEMU TAJ ČOVEK JE SEBIČAN I BEZ SKRUPULA JER NIJE ODRŽAO ČAK NI OPROŠTAJNI KONCERT. TO JE OSNOVNO NEPOŠTOVNAJE PUBLIKE KOJA JE BROJNA. JA RAZUMEM DA ON NE ZNA DA SVIRA ALI DA SEDI U GRADU I NIŠTA NE SVIRA I NIGDE NE NASTUPA TO NE RAZUMEM. JEDNA SRAMOTA ZA MUZIČKI ROK SVET SRBIJE I NEKADAŠNE JUGE.


This album was one of the last ones from this group called SMAK. SMAK was formed in former YUGOSLAVIA in the 70-ties and was of the few instrumental bands among KORNI GRUPA, POP MAŠINA, TIME. Those groups were performing "serious" rock - progressive music and were leaders. This album was performed live "without audience" in one cinema theatre in Kragujevac, Serbia in 1997. Sad idea.

BUT THIS IS A GIFT FOR YOUR 550.00 VISITS TO THIS BLOG. THANK YOU

4 comments:

Бранко said...

Bez obzira na navedeni komentar Točak ima svoje razloge zašto je tako postupio i to je njegovo elementarno ljudsko pravo.Onaj ko je od samog početka pratio rad grupe Smak to može da razume.I zato,bez obzira na "brojnu publiku" RM Točak ima i uvek će imati svoje mesto u istoriji EX YU roka.

Aktivista Neumorni said...

I naše elementarno pravo poštovaoca njegovog rada je da BAR DOBIJEMO NEKO UČTIVO OBJAŠNJENJE zašto nikad više neće da svira. Ovako nas je sve prevario i ostavio sve njegove fanove neobaveštenim.

Svi veliki izvodjači koji odluče da prestanu sa muzikom ostave objašnjenje javnosti i/ili održe oproštajni koncert.

TO SE ZOVE LEPO PONAŠANJE. Ovo što je on uradio ne zove se nikako.

Бранко said...

Ne bih zaista da polemišem o tome ali i dalje mislim da Točak nije bio nikome ništa da objašnjava i to ga ne čini ni manje vaspitanim ni manje dobrim rok gitarstom a pogotovo ne lošim čovekom.Njegovi razlozi su njegovi razlozi baš kao što je njegov život njegov i on najbolje zna zbog čega se povukao sa scene i zašto je izabrao ovakav način.Ponavljam - to je njegovo elementarno pravo i sloboda koje kao čovek ima.

Aktivista Neumorni said...

Ako ne bi da polemišeš nemoj da polemišeš.