NACRTNA GEOMETRIJA

18 June 2010

VLADA BULATOVIĆ VIB 1982 Korak nazad aforizmi


Apsolutno najnoviji i veoma redak zvuk na JUGOZVUKU i na celom internetu je upravo zvuk glasa ovog poznatog aforističara nekadašnje JUGOSLAVIJE, Vlade Bulatovića VIB-a.

"Ovu ploču pravio je sam a nisu drugi" je stvarno izvanredan zvuk jer mislim da je jedino ovako sačuvan, preko ove gramofonske ploče.

Koliko je on dobar i aktuelan možemo videti iz ove njegove krilatice:

"Tek kad su istaknuti lingvisti iz Beograda i Zagreba počeli da plaze jedni na druge videlo se da im je jezik isti"

Ovo je više nego velika istina o nama samima sa ovih prostora. Jedna velika i tačna istina izrečena na ovaj simpatičan način i bez ikakvih pretenzija. Ovakvih proverbija imate na ovoj ploči na pretek.

Vlada Bulatović Vib
(1931-1994)
Rođen je u Sopotskom, osmog marta 1931. godine, a preminuo prvog septembra 1994. godine. Te godine je i ustanovljena Vibova nagrada, koja se svake godine dodeljuje mladim satiričarima.
Jedan od dugogodišnjih urednika u Kući "Politika" bio je i Vladimir Bulatović Vib, glavni i odgovorni urednik "Politikinog Zabavnika", duša i duh, danas mitska ličnost srpske visprenosti i žaoke. Njegovih dela su:
Budilnik, satira, 1963,
Menjačnica ideala, satira, 1965,
Veliko spremanje, 1971,
Korak nazad, aforizmi, 1976,
Izbor - Šta je pisac hteo da kaže? Okretne i druge igre,1994,
posthumno.

AKO NISTE ZNALI VLADA BULATOVIĆ VIB JE NEDAVNO PROGLAŠEN ZA NAJVEĆEG SATIRIČARA SA EX JUGOSLOVENSKOG PROSTORA IKAD.PROČITAJTE LEP ČLANAK

OVDE

A možete pročitati i ovaj članak dole



No comments: