PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

18 June 2010

VLADA BULATOVIĆ VIB 1982 Korak nazad aforizmi


Apsolutno najnoviji i veoma redak zvuk na JUGOZVUKU i na celom internetu je upravo zvuk glasa ovog poznatog aforističara nekadašnje JUGOSLAVIJE, Vlade Bulatovića VIB-a.

"Ovu ploču pravio je sam a nisu drugi" je stvarno izvanredan zvuk jer mislim da je jedino ovako sačuvan, preko ove gramofonske ploče.

Koliko je on dobar i aktuelan možemo videti iz ove njegove krilatice:

"Tek kad su istaknuti lingvisti iz Beograda i Zagreba počeli da plaze jedni na druge videlo se da im je jezik isti"

Ovo je više nego velika istina o nama samima sa ovih prostora. Jedna velika i tačna istina izrečena na ovaj simpatičan način i bez ikakvih pretenzija. Ovakvih proverbija imate na ovoj ploči na pretek.

Vlada Bulatović Vib
(1931-1994)
Rođen je u Sopotskom, osmog marta 1931. godine, a preminuo prvog septembra 1994. godine. Te godine je i ustanovljena Vibova nagrada, koja se svake godine dodeljuje mladim satiričarima.
Jedan od dugogodišnjih urednika u Kući "Politika" bio je i Vladimir Bulatović Vib, glavni i odgovorni urednik "Politikinog Zabavnika", duša i duh, danas mitska ličnost srpske visprenosti i žaoke. Njegovih dela su:
Budilnik, satira, 1963,
Menjačnica ideala, satira, 1965,
Veliko spremanje, 1971,
Korak nazad, aforizmi, 1976,
Izbor - Šta je pisac hteo da kaže? Okretne i druge igre,1994,
posthumno.

AKO NISTE ZNALI VLADA BULATOVIĆ VIB JE NEDAVNO PROGLAŠEN ZA NAJVEĆEG SATIRIČARA SA EX JUGOSLOVENSKOG PROSTORA IKAD.PROČITAJTE LEP ČLANAK

OVDE

A možete pročitati i ovaj članak doleNo comments: