PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

27 February 2012

RAZNI IZVODJAČI Festival OPATIJA 1960


Naravno elegantan festival i u pogledu dizajna i muzike, koja je ustvari najfiniji sving džez.

Sviraju svi njabolji pevači koje znate i ovo je ustvari jedan pravi, pravi, pravi jugoslovenski festival.

Muziku izvode dva orkestra.

Vreme je da čujemo opet pesme namenjene zvaničnom programu festivala
OPATIJA 1960

Ovo je jedan omaž upravo otišlom pevaču DUŠANU JAKŠIĆU, prelepom glasu jugoslovenske estrade, velikoj zvezdi firme Jugoton, glumcu, interpretatoru starih romansi i šta sve ne.
Hvala ti Duško za sve što si nam otpevao, bez tvog glasa je svet mnogo prazniji.

Posle dosta vremena opet se podsećamo ovog lepog festivala koji je mnogo značio u očima svih JUGOSLOVENA jer su tmao oduvbek bili, po ključu, pevači iz svih republika što je po meni bilo sasvim normalno. E sad da ne pričamo što su skoro uvek pobedjivali Hrvati? Nećemo o tome da pričamo jer je to opet dosadno. Ionako je to bio jugoslovenski festival i ti Hrvati su predstavljali JUGOSLAVIJU tako da stvarno nije to važno. Važno je što je u većini slučajeva pobedjivala muzika i dobar aranžman a ne nacionalnost zato sam i voleo JUGU. Imala je ona svoj šmek u svemu ali u muzici je imala šta da pokaže i prikaže. I neke velike blogovske sile nisu imale ovako razvijenu muzičku scenu i izdavačku industriju.

No comments: