NACRTNA GEOMETRIJA

30 November 2011

STAROGRADSKE PESME I ROMANSE 6 197_


Dobar snimak sa kasete, nema šuštanja i sličnih gluposti, muzika romantična i lepa, izvodjači perfektni, šta čoveku više treba?

STAROGRADSKI BISERI 6

Знама ја шта треба, треба да смо сви у некој финој кафани било где у некадашнјој ЈУГОСЛАВИЈИ и да се веселимо уз добра вина а поводом неког повода као што је био на пример одлазак у војску или слично. Тога више нема али остадоше нам лепе успомене и песма, романса која нас истовремено растужује и увесељава.

Иначе нове власти у Србији уништише кафану као место где се свет окупља и негодује против свега и свачега. Еј замислите у оном "тоталитарном систему" ЈУГОСЛАВИЈЕ, коју смо тако здушно уништили кафана је било опако место за састанке свих врста и идеја. Место које је било надзирнао од власти али не и уништавано. Зашто? Моја теорија је да је боље очувати таква места где се негодује против власти јер тако можеш да контролишеш свет. Дакле знаш где се они окупљају идеш тамо и ј...ш им матер. Овако кафане су сатрте у "демократском" систему какав је у Србији. Питање за вас остале: Јел уништише кафане и у осталим феудалним државицама? За Словенију претпостављам да их нема уопште, За Босну не верујем да их има баш пуно у муслиманском делу, за Хрватску нешто ми личи да се све више отварају и слуша се ђубре од турбо фолка а за Македонију немам никакве идеје. Јавите се и попричајмо о овој теми.


1 comment:

Anonymous said...

ako moze i ove pesme ponovo, pozdrav od ivana. ja mislim da je najbolje na jednom mestu da ponovite sve ove starogradske od 1 do kraja. hvala ivan