NACRTNA GEOMETRIJA

01 June 2011

BULAT OKUDŽAVA u Zagrebu 1978 - BULAT OKUDZHAVA in Zagreb, YUGOSLAVIA in 1978


Redak je ovo slučaj da je jedan koncert jednog tako čuvenog kantautora snimljen u JUGOSLAVIJI i objavljen, kao jedinstven koncert. BULAT OKUDŽAVA je zajedno sa VLADIMIROM VISOCKIM bio tada u u vrhu kantautorskog pevanja i muziciranja na Istoku, u Sovjetskoj Rusiji.

On je gostovao u Beogradu i Zagrebu a ovo je snimak sa koncerta u Zagrebu gde su mu društvo još pravili Arsen Dedić i Rade Šerbedžija.

Bulat Okudžava je bio i gost Struških večeri poezije (ko se još toga seća?!) i to 1967. godine. Ako ste zaboravili koliko su to važne večeri poezije bile u ukupnom svetskom poretku stvari vezane za poeziju i književnost imaćemo malo podsećanje o tome ovde uskoro, dok nabavimo malo zvukova sa tog festivala.

Dakle poslušajmo tog velikog СОВЈЕТСКОГ КАНТАУТОРА na gostovanju u JUGOSLAVIJI u Zagrebu daleke 1978. godine. Inače ovo je je neko davno tražio a kako sam bio u nemogućnosti da nadjem snimak sa ploče lepo sam kupio CD u obližnjoj JUGOTON radnji i eto lepote. Dakle slušamo CD snimak, zahvaljujeući bivšoj braći, Hrvatima.

This recording happens to be one of few live recordings of foreign artists recorded in YUGOSLAVIA. It is BULAT OKUDZHAVA that ws in Belgrade and Zagreb in 1978 and there was recorded this fine piece ofconcert for Jugoton, Yugoslavian label. On this concert you can also hear Arsen dedić and Rade Šerbedžija. This time you will listen to CD release, thanx to former brothers in arms in Croatia.

BULAT OKUDZHAVA

No comments: