NACRTNA GEOMETRIJA

17 May 2012

DRUGI NAČIN - Sve što postoji na jednom mestu

Pa evo kompletne kolekcije DRUGOG NAČINA i to sve što sam skupio i sa ploča i sa CD-ova i sa ovoga i sa onoga ali je kolekcija pogolema.

Prodje ovaj dan, Zadnji put, Dugi put, Izgubljena žena, Jovano Jovanke (Prošlo vrijeme), Negdje (Prošlo vrijeme), JUGOSLAVIJA, Crnogorsko kolo, Prodje ovaj dan (verzija?), Zadnji put, Balada o osmijehu, Obećaj mi proljeće, Pobegni već jednom, Najbolje bi bilo da promenim grad, Prave riječi, Bijeg iz trećeg čina, Noćas si strašno sama, Stoperi, Ringišpil, Dodji do nas, Dileme, Na svoj način, Piši mi, Napoleon, Carstvo samoće (uživo 1971), Novi dan (uživo 1971), Lile su kiše (uživo Beograd 1988), Carstvo samoće (uživo Beograd 1988), Prodje ovaj dan (uživo Beograd 1988), Pobegni već jednom, Zadnji put, Jer postoji ona, Prave riječi, Obećaj mi proleće, Opet, Balada o osmijehu, Dileme, Prodje ovaj dan, Stoperi, Ala vid, Pjesma o cvijeću (Ismet Kurtović), Mojoj dragoj BiH (Ismet Kurtović) klasična, Mojoj dragoj BiH (Ismet Kurtović) rock.

Ove zadnje dve stvari su poslednje (valjda) snimljene stvari od ovog autora a li su muzičari iz DRUGOG NAČINA. Malo je to politikantska stvar ali muzika je solidna i dobra i vidi se d aje nekad bio majstor progresivnog roka u Jugi. Gde li je danas i čime li se bavi, svira li na koncertima, ima li grupu, ima li šta nova (što bi reko SirOliver)?

Dakle DRUGI NAČIN u kompletnom izdanju ovde na blogu (bez izdatog CD-a koji ima na sebi 2 albuma). Taj CD može da se nadje svugde na mreži na najpogodnijim mestima za JUGOmuziku. Ponavljam ovaj post zato što link još nije istekao.

Obnovljen link u novoj 2011. godini, trećoj godini postojanja ovog suludoig bloga koji vama za džabe postavlja muziku a vi samo dodjete, maznete i odete čak i bez hvala. Nema veze ovaj blog je poznat a vi niste. . .

ЈОШ ЈЕДАН ЛИНК НА ЋИРИЛИЦИ

Ako sve to ne radi proverite i ovaj dole link koji je najnoviji

ДРУГИ НАЧИН на други начин


8 comments:

korice said...

"Mojoj dragoj BiH" nije politikantska, nego patriotska pjesma. I ne sviraju muzičari Drugog načina (Zele Lipovača). I nije posljednje što je snimio Kurtović (1997 je sa grupom OKO snimio album Sakrij se u mene)...

Aktivista Neumorni said...

Politikantska ili patriotska sve je to jedno te isto. Isti taj Kurtovic je nekad dobrano znao da zapeva o JUGOSLAVIJI.

korice said...

Nije jedno te isto - pogledaj u neki riječnik ako ne znaš razliku. Dok je Tito bio živ, svi smo pjevali Jugoslaviji, kad ju je prepustio hohštaplerima, nije se više imalo čemu pjevati.

Aktivista Neumorni said...

Svidja mi se ono "HOHŠTAPLERIMA". No samo ću još ovo da dodam, kad se kaže patriotska pesma u Bosni na koji se entitet tačno misli?
Dalje se neću prepirati jer inače mislim da je mogao nešto bolje da snimi od te pesmice. On i DRUGI NAČIN su na neki način kult progresivne grupe izgradili, ne može sad da se spušta niže od onoga što je bio. Ali to je njegov problem nije naš zar ne?

korice said...

Pitanje ti je provokativno... Zamisli da ja tebe pitam: kad se kaže Srbija, na šta se tačno misli - je li sa Kosovom ? (sutra Vojvodinom, Sandžakom...) Ali neću. Jer, sam si rekao, ovaj blog nije teren za nacionalno-politička prepucavanja. Što se tiče pjesme, meni je sasvim OK, ali o ukusima se ne raspravlja, zar ne? I još nešto... odgovor na tvoje pitanje o entitetu možeš naći i u samoj pjesmi: ako pažljivije poslušaš, na njenom kraju se čuje ezan (poziv muslimanima na molitvu) pomješan sa zvukom crkvenih zvona. Onome ko je toliko uskogrud (da ne kažem isključiv) da ne može čuti ove zvukove jedan preko drugog, pjesma svakako nije patriotska. Ja mogu i meni jeste.

Aktivista Neumorni said...

Pa drago mi je da si sam priznao da je pesma OKRENUTA SAMO JEDNOJ NACIJI dakle je politikantska kao što sam i mislio, prema tome džaba si se trudio.

Бранко said...

Koliko sam razumeo ovaj blog se odnosi na EY YU a ne na tvorevine nastale njenim raspadom.I zato nemoj ovde da nam prodajete priče o "bošnjacima" ili "muslimanima" kao NACIJI !!!

Aktivista Neumorni said...

Gosn Bane ne gnjavi, valjda si ti ovde jedan od najpouzdanijih i lojalnih posetilaca ovog bloga. To su jedini snimci danas počivše grupe DRUGI NAČIN i mora se to naći u toj kolekciji.

Znaš da i u poklonima ovom blogu postavljam koncerte jugoslovenskih grupa (koje su i dan danas žive i zdrave) pa nikom ništa?!