NACRTNA GEOMETRIJA

12 January 2009

TITOV govor na XI konkresu SKJ 1978 ponovo ovde na blogu


Dugo sam jurio da nadjem ovaj primerak jer je uradjen po svim profesionalnim kriterijumima ploče koja treba da postane marker u tim izdanjima.

I do sada smo imali prilike da čujemo Titove govore ali ovaj je konkretizovan na XI kongresu SKJ 1978. godine (20. jun). Snimak traje koliko i njegov govor oko sat vremena. Tu prvi put saznamo da su ploče mogle da budu rezane i do fantastičnih sat vremena. Otisak je izvanredan a dizajn osavremenjen. Katalog sadrži ceo njegov govor u tekstualnom obliku a ploča zvučni zapis.

Ostalo su neverovatne fotografije iz njegovog svakodnevnog života i rada.

Za kolekcionare prava poslastica. Ne mora se biti poštovalac J.B. Tita da bi se ovo imalo. To je jednostavno najpoznatiji zvuk Jugoslavije i to je to.

Katalog slika iz ovog izdanja je dostupan u okviru ovog fajla i ima veliki broj fotosa i u velikom su formatu (format LP omota). Osim slika ti je i kompletan govor odštampan kao tekst.

This is a very rare and luxury edition of one of Titos speeches. It is a speech on XI Congress of SKJ party of which he was a lifetime leader. The Congress took place in Belgrade in 1978. (June 20.th). The luxury pictures will be posted later.

No comments: