NACRTNA GEOMETRIJA

29 July 2010

BIG BEND Kosovska Mitrovica 1979 - 1989



Ovo je stvarno velika retkost kad se nadje ovakav snimak i to još na CD-u. Dakle istorijski snimci jednog benda koji je, očigledno, postojao u tim vremenima ali nama nije to bilo poznato. Dakle maestro ovog benda bio je izvesni Petar Rakić, jazz gitarista i dirigent ovog benda.

Ovde imamo pred sobom zaiste retke vredne snimke ovog "nevidljivog" benda iz JUGOSLAVIJE. U današnjim ranjivim i teškim vremenima za Srbe na Kosovou ovo treba da bude ideja vodilja da porade na prikupljanju ovakvih istorijskih stvari.

Cooks tour, Come on home baby, Blue bossa, Brasil, Septembar, The lonely one, Aria, Cute, Južni vetar, Pick up the pieces, Nizamski rastanak je repertoar sa ovog albuma.

Poslednji nastup BIG BAND-a bio je 20. oktobra 1989. godine na Jazz festivalu u Kosovskoj Mitrovici. Pretpostavljam da su neki snimci sa tog poslednjeg koncerta i na ovom disku.


BIG BEND Kosovska Mitrovica je stvarno veliki raritet sa buvljaka samo za Vas ovde na JUGOZVUKU. Na neku vašu nedavnu kuknjavu postavili smo dugotrajan link koji može da potraje i godinu dana, u svakom slučaju čujte ovaj zanimljivi dokument iz doba JUGOSLAVIJE.

2 comments:

Unknown said...

Prijatelju,ajde molim te stavljaj ovo na trajan link,posto je isteklo a raritet je.Hvala

Unknown said...

Druze,jos jednom hvala za ovo.Preslusah ga par puta i sa svakim novim slusanjem sve je bolje.
Ziv bio,i jos dugo postavljao raritete.