NACRTNA GEOMETRIJA

29 November 2008

29 Novembar rodjendan bivše nam države JUGOSLAVIJE

Na ovaj dan će ići samo muzika posvećena Danu Republike ili srodna muzika. Dan Republike je bio i ostao 29. novembar kao znak sećanja na osnivanje Federativne Narodne Republike Jugoslavije.

Ovde imamo i govor Tita prilikom osnivanja države Jugoslavije.

Imaćemo i splet himni koje su vezane za Jugoslaviju OVDE.

Takodje ćemo postaviti i jedan deo od 6 ploča nazvanih TITO-Reč i djelo koje su ustvari jedan zamišljeni intervju sa njim korišćenjem njegovih izjava. Ploča je naziva Temelji nove Jugoslavije.

Glupo je reći SREĆAN VAM PRAZNIK neke nepostojeće države ali bih vam ipak svima rekao da vam želim sve najbolje kao gradjanima novih država i kao posetiocima-nostalgičarima i zaljubljenicima tog prošlog vremena. Želim vam svima da slušate što više naše jugoslovenske muzike i da nikad ne zaboravite to vreme. Onima koji nisu rasli u to doba i ne razumeju prošlost svojih roditelja želim da pokušaju da shvate to naše staro vreme i pokušaju da shvate to doba.

TITO Riječ i delo - TEMELJI NOVE JUGOSLAVIJE





Kao neki reper poštovanja datuma bivše nam Juge kod nas u Srbiji ostao je još jedan dogadjaj kao eho prošlih vremena a to je takmičenje za Zlatnu rukavicu koje se održava 28. i 29. novembra (kao nekad) , ovaj put to je u Kragujevcu i u zemunu u dvorani Pinki. Još jedan reper je konstantno održavanje koncerta grupe NO SMOKING ORCHESTRA sa E. Kusturicom na Dan Republike.
Smatram da je ovaj dan bio lep period kad smo imali veći broj dana z aodmor i kad se svakog 28. novembra u Beogradu oglašavala topovska kanonada u čast tog praznika ispred Skupštine.

Zahvaljujući donaciji jednog našeg posetioca možemo čuti jednu super pesmicu u duhu slovenačkih polki na temu Jugoslavije, pravi JUGOZVUK.
-----------Pesem za Dan Republike od quinteta Statenberg ----------

1 comment:

VIVIsechs said...

File Name: TITO_govori_29novembra1945.wav
File Size: 0 bytes


fajl izgleda da nije dobro uploadovan.