NACRTNA GEOMETRIJA

30 September 2008

KORNI GRUPA Koncert za jednu devojčicu 1970




E pa vreme je i da mi na ovom blogu proslavimo 40. godina najbolje grupe iz nekadašnje Jugoslavije - KORNI GRUPE. Na današnji dan ili oko današnjeg dana (28. septembar) formirana je naša najopakija grupa vrlo kontroverznog zvuka sa pretenzijom da ima najbolje muzičare i pevače još od samog nastanka.
Sastave je diktirao njihov razvoj. Kako se njihova instrumentalna muzika usložnjavala tako je njihov apetit za muzičarima rastao. Na kraju su se skrasili sa postavom koju svi znamo napamet: Bojan Hreljac bas, Josip Boček gitara, Vladimir Furduj bubanj, Zlatko Pejaković vokal i Kornelije Kovač klavijature i kompozitor.
Ovo je zvučna podloga emisije snimane davne 197ineke godine u Topčiderskoj letnjoj bašti koju Beograd planira tek sada da obnovi i uredi. Koncert je održan pred jednom malom devojčicom koja je ustvari Gala Videnović.
Repertoar je sjajan. Ima tu i verzija pesama Divlje jagode ali ima i nastup Srdjana Marjanovića kako peva pesmu koja se zove KORNI GRUPA!?



Ovo gore je članak na desetogodišnjicu njihovog osnivanja 1978. godine odakle se može videti da je nestankom te grupe izgubljen jedan zvuk Juge koji se nikad više neće vratiti. Tako je i danas 40. godina posle.

No comments: