NACRTNA GEOMETRIJA

07 August 2008

KORNELIJE KOVAČ Izmedju svetlosti i tame



Sad ide serija od nekoliko albuma kojima je zajednička samo jedna "sitnica" a to je da su omoti izvanredno dizajnirani. Ja sam u tom duhu i njih kompletno skenirao i mislim da ovako cele omote nemate po drugim blogovima.

Prvi album u sledu albuma koji imaju najlepše omote je ovaj izvanredni album. Za razliku od snimaka ovog albuma koji možete naći na mreži ovaj je najbolji i sadrži kompletno uradjene omote što sa ostalima nije slučaj, a i to je moj najomiljeniji instrumentalni album stare Juge. Posle izlaska ovog albuma ništa više nije isto bilo u Jugoslaviji. Mnogima je ovaj album promenio život. Nakon njega se Kornelije iselio u Evropu (Englesku). Nakon ovog albuma mnogi od ovih muzičara postali su glavni instrumentalisti u Jugi. Na njemu nastupa legendarna ritam sekcija Ratko Divjak - Čarli Novak a tu su i Josip Boček, Oto Pestner, Lazar Tošić, Slobodan Marković. Na tom albumu su neki snimci ustvari sa tek oformljenom "super grupom" Jugoslavije koja je trebalo da se oformi ali nikad nije.

Album je konceptualan po formi jer je jedna strana posvećena danu a jedna noći i otuda taj naslov. Muzika je izvanredna, šta reći ostalo osim da poslušate sami. Album skidajte brzo i ne kukajte posle da se postavi ponovo. Omoti kompletni u velikoj rezoluciji da možete da čitate sa njih i sitna slova.

No comments: