PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI

PRODAJE SE VELIKO LEPO IMANJE U SOKOBANJI
Lepo imanje na brdu iznad SOKOBANJE na prodaju ili zamenu. Moguća gradnja ili obnova lepe stare vile. Moguć svaki dogovor.

NACRTNA GEOMETRIJA

24 December 2010

JOVAN KOLUNDŽIJA Najveći violinista Jugoslavije zauvek


Ali ovo je bila posebna prilika. Povodom 300 godina od rodjenja Johana Sebastiana Baha i povodom svetskog dana muzike u Zagrebu je održan jedinstven koncert na kome je pomenuti majstor izveo solo dela za violinu od J.S. Baha.

Kompletan koncert je snimljen na ovoj jedinstvenoj ploči i mogu reći da je ovo jedinstven porjekat u više pravaca. Možda je ovo jedini živi snimak u našoj (jugoslovenskoj) diskografiji snimljen u sakralnom objektu (crkvi). Zatim ovde je Maestro K. svirao na Guarneriusovoj violini iz 18 veka. A i presedan je što je svirao potpuno sam i pokazao sve svoje umeće na ovom koncertu od koga se ne bi postideo ni sma Bah Sebastian Johan.

Ovakvi snimci iz sakralnih objekata tek su ulazili i u evropsku radidifuziju a ovako nešto je, ja mislim, bio jedinstveni projekat u Jugoslaviji.

Osim svih ovih atributa ima još jedan, jako je slušljiv ovaj koncert i prianja uz uho eho crkve gde je sniman. Podseća na ambijentalne projekte world muzike danas.

1 comment:

Anonymous said...

Zaista predivno! Najveci violinista bivse Jugoslavije koji i danas nema pravog naslednika!!! Bravo za izbor!!