NACRTNA GEOMETRIJA

21 January 2012

MUZIKA RASPOLOŽENJA Različiti izvodjači




Ovo je u svakom slučaju redak primer i redak zvuk lagane muzike koja je stvorena na bazi poznatih standarda iz klasične muzike. Ovaj album ide još dalje pa na drugoj strani imate poznate pesme koje nisu iz domena klasike odsvirane sa kompletnim horom i klasičnim revijskim orkestrom što im daje sasvim drugu dimenziju.


Hor iz TRUBADURA
Hor iz opere NABUKO
Napitnica iz TRAVIJATE
Meditacije Žila Masnea
Ala Turka Mocarta
Tema iz V Simfonije Čajkovskog
Oda Radosti Betovena
Tango ljubomore
Jahači neba
Podmoskovske večeri
Kad počne ples
Magareća serenada
Stara reka

Drago mi je da je neko svirao ovde u ovom lepom orkestru i na ovom lepom izdanje naše stare JUGOSLAVIJE. U to ime obnavljam ovaj link radi svih vas ostalih koji ste svirali u ovom divnom orkestru a još se niste javili. Takodje obnavljam mesto ovog post ovako za prvi januar ove preklete godine od koje mnogo očekujemo a nećemo dobiti ništa.

EJ NARODE OTKRIO SMA DA JE OVA KASETA BILA DAUNLODOVANA 580 PUTA?!?!?!??

7 comments:

Unknown said...

moja sestra je pjevala u ovom horu i učestvovala u snimanju kasete,a koncerti su bili fantastični.Ja sam ponosna na to

Alex said...

Da, kampanja za ovo izdanje je bila bas jaka i to se odlicno prodavalo. Bez obzira sto je u pitanju "konfekcijska klasika" upakovana za siroke narodne mase (nesto slicno je radio James Last jos od sredine 60-tih), "Muzika raspolozenja" je veoma znacajno izdanje jer se npr. dosta klinaca iz moje okoline prvi put susrelo sa poznatim delima umetnicke muzike preko ovog izdanja...jedan moj rodjak, tada 8-godisnjak, besomucno je pustao ovu kasetu i nakon nekoliko meseci upisao muzicku skolu...da li je bas "Muzika raspolozenja" bila jedini razlog, ne verujem, ali sigurno je imala uticaja.

Aktivista Neumorni said...

Lepa priča u vezi sa ovim izdanjem i zaista mi godi. Tačno je da je ovo ustvari neka jugoslovenska ploča la James Last ali ima neki lepši štimung, šta znam. IZVANREDNO OZDANJE.

vladistotel said...

Ne mogu da verujem !!!!

Ovo trazim vec 20 Godina !!!

Nisam se mogao setiti kako se zvala kompilacija... u secanju mi je ostalo izgled samo naslovne strane albuma ....Zamislite tu patnju traziti muziku po net-u po slci .. :)))

Hvala svima, odoh pokushati pronaci neki link kako bih mogao skinuti sve ovo ..
Srdacan pozdrav :)))))))

Aktivista Neumorni said...

Link je potpuno svež

bridge said...

kako da kupim ovu kasetu? moj mail je
dina.julius@gmail.com pa mi molim Vas javite
dina

Aktivista Neumorni said...

Mislim da ja ovo imam kao LP proveriću!