NACRTNA GEOMETRIJA

27 June 2008

DIRE STRAITS u Jugoslaviji 1985. godine


DIRE STRAITS live in Yugoslavija 1985




Ova turneja je bila naravno zamišljena da otpočne upravo u Jugoslaviji, tačnije u Splitu i da ide preko Ljubljane, Zagreba i Beograda gde će biti održana dva koncerta.

Tako je i bilo. Koncertna turneja DIRE STRAITS po Jugoslaviji je otpočela u Splitu da bi se završila u Beogradu sa dva nastupa. Začudo koncert iz Beograda je čak i prenošen preko televizije, dan kasnije i to je za ondašnju Jugoslaviju stvarno bio korak u svet.



Reportaže imam sa koncerta u Splitu i Beogradu pa izvolite pročitajte.




DIRE STRAITS were in Jugoslavija for the second time. It was their "small tour" inside Jugoslavija, first in Split ending with Belgrade for two concerts. You can see some pictures and articles here on this blog about than great STRAITS tour.

2 comments:

Unknown said...

Da li je zaista koncert u Beogradu prikazan na TV sutradan? Ja se ne secam. Mozete li to potvrditi, pa da pokusamo da nadjemo snimak? Da li ga vi imate? Hvala unapred. Darko

Aktivista Neumorni said...

NE!
Konačno sam došao do tačnog odgovora na to pitanje a to je DA NIJE BILO PRENOSA nego je bio prenošen koncert koji se dogodio možda dva tri meseca ranije u drugom gradu i to je takodje interesantno.

Tu informaciju sam dobio od organizatora tog koncerta u Jugi koji je danas u nekoj bednoj nevladinoj organizaciji i novinar je po zanimanju.