NACRTNA GEOMETRIJA

27 March 2012

Singlovi koji su skratili vojni rok Djordju Balaševiću


Ova dva singla su, nezvanično, skratila vojni rok Djordju Balaševiću. Naime u JNA su ga zamolili da napiše nekoliko pesama o on se odazvao tome. Na osnovu toga su mu skratili vojni rok.

Kao što vidite na singlovima nema oznaka ko je pevač već samo oznaka P.S. koju svi znamo šta znači i na jednom singlu i znak RTB.

Drugi singl nema nikakve oznake osim P.S. i imena pesama.

Dalje na singlovima su vidno istaknute oznake orkestara koji ih sviraju a to je na jednom Orkestar vojnog kluba kasarne MARŠAL TITO u Zagrebu a na drugom Vojni orkestar kluba kasarne VELJKO DUGOŠEVIĆ za koju sad ne znam iz kog grada je bila.

Što se tiče glasa koji peva, kad ga čujete sve je jasno, to je Djordje Balašević. Linkove sam obnovio jer mislim da je ovo interesantno da ponovo čuju oni koji do sad nisu. Takodje i sad su interesantni jer danas Balašević čak ne priča ni srpskim jezikom već nekom iskvarenom varijantom hrvatskog jezika.

9 comments:

Ars Nova said...

Dobar blog, puno dobre muzike, ali ne baš zgodan za navigaciju.

Da li bi neko bio ljubazan da mi objasni kako da postavim link na ovaj blog.

pozdrav

Petar

Aktivista Neumorni said...

Gore u levom uglu imaš mesto za pretragu po blogu. Inače osobina svih BLOGOVA je da su glupi za navigaciju jer su jednostavno blogovi koji se obnavljaju svaki dan.Normalni sajtovi sa navigacijom su veoma mrtvosani i imaju dosadan ali potpuno dobar meni za navigaciju. Ja sam hteo da jednog dana postavimovde meni za navigaciju ali još nisam našao dobar template za to. Postavljanjem html template gube se neke lepe osobine XHTML template i obratno.

Zato ti lepo potraži dole oblačiće ili ukucaj gore šta bi hteo ili se javi . . .

Ars Nova said...

Hteo bih da postavim neke staritete i raritete sa ovaj blog. Radi se o Plavom Ansamblu i mini LP sa 8 kompozicija sa naslovom "Ritmovi Latinske Amerike" iz 1961. To je zapravo i jedni solo projekat ovog orkestra.

Posle skoro 2 godine pretrage uspeo sam da pronađem dosta solidno očuvanu ploču i sve to prebacio u MP3.

Znači, hteo bih da saznam da li ste zaiteresobvani, i kako ide proceudra postavljanja takvog nečeg na vaš blog

pozdrav

Aktivista Neumorni said...

Divno!
Dakle ovako: Prvo ceo album pretvorite u dobar mp3 format, zatim kompletan album sa omotima pretvorite ili 'zipujete' u jedan fajl. Zatim sve to postavite na neki rapidshare upload sistem koa sto je i mediafire upload file sistem i onda nam posaljete link ovako preko poruke. Zatim ja otpakujem taj fajl, postavim sve to na post i onda se lepo zahvalim vama javno preko bloga, sto je uvek moja draga obaveza....

Ars Nova said...

Evo linka za "Plavi Ansambl"

http://www.megaupload.com/?d=946FQG9A

Pozdrav,

Petar

Ars Nova said...

I još jedna zbirka, Dušan Jakšić EP "Ja te volim Marija" sa 4 kompozicije.

http://www.megaupload.com/?d=36ENV1PF

Aktivista Neumorni said...

Molim lepo AMERICAN ACADEMIC CENTER da mi ponovi linkove na nekom drugom osim na megaupload jer mi linkovi nisu dostupni. Može MEDIAFIRE?

Čitaoci ovog bloga kažu da je najbolji . . .

Ars Nova said...

Ok, evo na Mediafire

http://www.mediafire.com/?66k75nzkv6qidrk

Ars Nova said...

http://www.mediafire.com/?et0kowkonhicrwj

Dušan Jakšić EP "Ja te volim Marija" sa 4 kompozicije.

pozdrav