NACRTNA GEOMETRIJA

14 August 2009

BRIGADIRSKE PESME



Brigadirske akcije su podigle drugu Jugoslaviju i od nje napravile respektabilu državu. Evo sad nedavno je bila proslava 60-togodišnjice Novog Beograda koji je ustvari bio jedno ogromno gradilište Radne Akcije.

Na tim akcijam ljudi su imali i slobodno vreme kad su im dolazili razni umetnici i održavali koncerte, pozorišne predstave i slično. U svrhu "promocije" akcijaštva izdavane su i ploče sa muzikom posvećene odredjenim akcijama.

Ovo je jedna od najranijih ploča i sa vrlo kvalitetnom muzikom. KORNI GRUPA, SUNCOKRET i ostali pravili su odličnu muziku za radne akcije.

Ovakve muzike će biti još jer smatram da je ovakav vid rada omladine bio koristan.
I NIKO VAS NIJE TERAO DA IDETE NA RADNE AKCIJE iako danas "demokrate" govore kako se tada išlo pod prisilom u akcijaštvo.

Ovih dana se piše upravo o radnim akcijama koje su PODIGLE IZ PEPELA Novi Beograd. Priče o ovim običnim ljudima, onda omladincima i akcijašima su neverovatne. Njihova želja da od odvratnog peščanog predela stvore GRAD je fantastična. Tamo su se i ženili i udavali i živeli uz modernu muziku svoj lepi, skroman život.......Tekstovi idu u POLITICI svaki dan......

I dan danas ti su živi i tu medju nama i mogu nam ispričati najlepše priče o tom dobu.

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

pass jugozvuk

3 comments:

Sergej said...

Al bi voleo ovo da čujem.
Nema je nigde. Samo je kod tebe.
Molim te, zar bi mogla dotači i moje uvce?
Hvala.

Aktivista Neumorni said...

Šta ćemo dobiti Sergeju od tebe u zamenu za ovaj lep album? Gosn Sergeju morao bi da malo "odrešiš" tvoju kesu punu albuma. Nemoj da si tipičan sebičan Slovenac.

Znam te da si dobar drug ali znaš pravila.

Sergej said...

Evo dolazi!
Ovu več imam. Našao sam je juče na mreži.
Hvala ti za sve odlične ploče, koje sam čuo na tvom izvrstnom blogu.
Pozdrav