NACRTNA GEOMETRIJA

08 October 2010

TEREZA KESOVIJA 1982 Tereza sa vama (govorna ploča)


TEREZA KESOVIJA je zaista najlepši vokal JUGOSLAVIJE, gledano sa stanovišta boje, opsega i čistoće a da ne pričamo o sluhu koji je izvanredan.

Gospodja KESOVIJA je bila i ostala najveća. Taj njen glasić ju je odveo i do scene u inostranstvu. Najčuveniji su njeni nastupi u pariskoj dvorani Olimpija i to u vreme JUGOSLAVIJE.

Ovo su naravno one čuvene govorne ploče, intervjui sa Nikolom Neškovićem koje su izdavane u veoma veoma veoma malim tiražima samo za novinare prilikom promocija ploča. Naći ovakvu ploču danas je ravno lutriji. One su veoma retke ali JUGOZVUK će na ovim stranicama objaviti i ploču gde ćemo slušati jednu pevaljku narodne muzike.

Чујмо дакле ТЕРЕЗУ КЕСОВИЈУ из најбољих дана ЈУГОСЛАВЕНСКЕ ЕСТРАДЕ

The greatest female vocal from YUGOSLAVIA ever. This woman rules YUGOSLAVIA for a long time. Great songs were dedicated to her from a variety of composers throughout all country. Listen to her. She is active today.

2 comments:

Anonymous said...

Hvala za postavljanje ovako vrijednog materijala. O Terezi je sve receno, bila i ostala NAJVECA MEDJU ZVIJEZDAMA i kao umjetnica i kao covjek. Jos jednom hvala!

Anonymous said...

K R A LJ I C A