NACRTNA GEOMETRIJA

20 November 2010

MIODRAG DESPOTOVIĆ Ciga Programme


E ovo je stvarno kuriozitet. Izvesni Miodrag Despotović zvani Ciga i njegova žena Ivon uradili su ovu ploču sa potpuno originalnom narodnom muzikom koja uopšte ne odskače od standarda koje sviraju neka manja kulturnoumetnička društva koja su postojala u vreme Jugoslavije.

Očigledno čovek živi u Nemačkoj i izdao je ovo u vreme kad je to moglo.

Slezi Maro, Moravac, Pajduško, Srba, Pembe, Trojanac, Ratevka, Čačak, Kopačka, Šestorka, Berovka, Ćupurlika, Poskok ti Momo, Bajrače, Vranjica, Čučuk.

Mislim da treba da obnovimo ovaj link jer je ploča fantastična.

Миодраже отпевај нам то поново


5 comments:

Anonymous said...

U sklopu akcije prijaljujem se za novi link za download. Hvala vam

Unknown said...

Miodrag Ciga Despotovic nije pevac vec legenda srpskog i jugoslovenskog scenskog folklora, dugogodisnji solista Ansambla "Kolo". Po yavrsteku igracke karijere 1966. dolazi u Holandiju i sa svojom suprugom Ivon pocinje da odrzava seminare jugoslovenskih igara sirom sveta. Vise o njemu i njegovoj generaciji mozete naci na FB stranici "Olga Skovran porucuje".

MOLIO BIH VAS DA POSTAVITE PONOVO LINK, JER ZA OVOM PLOCOM TRAGAM VEC GODINAMA!!!

Aktivista Neumorni said...

Scenski folklor ne psotoji kao odrednica nigde na svetu! On je jednostavno narodni pevač sa komičnim pesmama ili pesmama sa komičnim sadržajem. Takvi su bili Braća Bajić i još poneko ko je ovde na ovom blogu zastupljen.
Kad se kaže scenski folklor to je drugi pojam, potpuno drugačiji od onog koji mislite

Aktivista Neumorni said...

Dakle da ponovim OVDE SE ZA PONAVLJANJE LINKA traži da donirate neki redak album koji do sad nije bio na JUGOZVUKU! Pregledajte malo vašu kolekciju, ponudite naslove i ja ću vam odgovoriti.

Unknown said...

Scenski folklor ne postoji kao odrednica u svetu, jer je nastao upravo u Jugoslaviji ovakakv kakav se neguje u KUD-ovima te, sada bivse, drzave.

Stvorila ga je pre svega Olga Skovran, a potom i Ivana Ivanacan, Zvonimir Ljevakovic i jos nekolicina. Time se bavi jedan moj dobar prijatelj i trenutno to pokusava da odbrani kao tezu na fakultetu.

Ponavljam, Miodrag Despotovic Ciga nije PEVAC vec IGRAC i to ne komicni vec vrhunski profesionalac, koji je na sceni umeo da docara i velike ratnike i srcane ljubavnike.

Sto se tice moje kolekcije javicu se ovih dana. Prihvatite ovu sugestiju kao najdobronamerniju, jer, po svemu sudeci, niste upuceni u temu scenskog umetnickog folklora bivse Jugoslavije i sadasnjih bivsih jug. republika.