NACRTNA GEOMETRIJA

19 October 2010

DOBRIVOJE TOPALOVIĆ 1987 Delićemo sve na pola


DOBRIVOJE TOPALOVIĆ pripada po mom skromnom mišljenju onom vremenu hi tec pevača koji to nisu tako radili već se okretali tradicionalnoj narodnoj pesmi i izvodjenju. Jedan izvanredan vokal ovde pred vama po drugi put, ja bih rekao.

A to šta će deliti na pola treba da otkrijete sami kad preslušate ovaj jako lepo odsviran album sa kasete (nema krckanja).

Ovo su bile najlepše godine postojanja JUGOSLAVIJE, kad se putovalo po svetu masovno. Ja sam išao na onu turističku turu po Azurnoj obali i bilo je lepše nego kad su danas neki moji prijatelji išli istom turom. Kao da je i europa bila bolja.

Bilo je svega, razvijao se neki tip demokratičnog mišljenja po celoj JUGI i izgledalo je kao da nikad neće doći do nekih teških trvenja. No strani plaćenici u našim redovima su iskoristili naše medjusobne trzavice i prodali nas europi kao na dlanu. Danas se vidi da ipak ne možemo jedni bez drugih. I bićemo valjda sve bliži i bliži jer govorimo potpuno sličnim ako ne i istim jezicima. Kad se promene nacionalsitičke strukture u još nekim feudalnim državicama bivše JUGOSLAVIJE ima da krenemo napred.

No comments: