NACRTNA GEOMETRIJA

01 December 2014

ITAKA 1989 Proročanstvo Nostradamusovo


KAd smo već u štosu rariteta ovo je još jedan veliki raritet na ovom blogu - NOSTRADAMUSOVA PROROČANSTVA nastao davne 1989. godine (20 godina prošlo?). Veliki je raritet što je to ustvari zvučna biblioteka firme ORION iz Beograda koja se bavila izdavanjem ovakvih knjiga. Sećam se da su oni prvi izdali knjige "onog" Alistera koji je bio teoretičar satanizma koji upravo sada uzima danak po Srbiji.

E ali ova muzika i ovaj projekat je nešto drugo. Neko se iz te produkcijske kuće setio da objavi zvučni zapis o "ostvarenim" Nostradamusovim proročanstvima pa je uz malu pomoć izvrsnih muzičara iz grupe ITAKA nastalo ovo delo na dve kasete u trajanju od 120 minuta.

Nik Papa Samora elektronski instrumenti, udaraljke, D. B Tomas elektronski i žičani instrumenti, Mile Stanković glas i najveći majstor Djordje Ilijin na elektronskim instrumentima i programiranje.

Djordje Ilijina svi znate to je nekadašnji član progresivne grupe TAKO. Vrlo lepa muzika kao podloga recitaciji koja obuhvata zaista interesantna poglavlja Nostradamusovih proročanstava.


3 comments:

komit said...

Ovo je izvanredna stvar. Nijesam znao da se Arion bavio i izdavanjem kaseta. Molim te ako mozes postavi omot. Osim ove prednje i unutrasnju stranu.

Pozdrav od Komita

Džej said...

Dragi gospodine, ako i dalje imate ovo, da li bi ste mogli da ga ponovo postavite?

Aktivista Neumorni said...

Imam ali da bih ponovo postavljao nešto morate vi da mi ponudite neki dobar album ka taj od 90 minuta (fali jedna strana). Elem izlistajte malo vaše kućne rretkosti pa pošaljite na mail jugozvuk@gmail.com pa ćemo vidimo