NACRTNA GEOMETRIJA

29 June 2012

RAZNI IZVODJAČI Festival ILIDŽA 1980


Najveći, najmoćniji, najbolji i najčuveniji festival narodne muzike u izdanju iz 1980. godine je pred vama. Nemam puno ovih ploča i lepo je doći do neke od njih. U staro doba bilo je samo singlova i trebalo je ih sve sakupiti za samo jednu godinu a taj festival je dosta star.

Фестивал ИЛИЏА 1980

Prošle godine je to bilo veoma jadno izdanje festivala, bez poziva za stare pevače ovog festivala i sve je bilo obojeno politikom. SRAMOTA JE TO! Ali donekle vas i razumem. Vi želite taj festival samo za sebe i to je u redu. Ali malo širine bi trebalo pokazati jer u razmeni kultura je i spas za sve nas. Evo dole programa koji još nema jasne stavove ko će sve nastupati tamo.

Počele pripreme za Festival narodne muzike "Ilidža 2012"

altU organizaciji i pod pokroviteljstvom Općine Ilidža u avgustu ove godine će biti održan Festival narodne muzike „Ilidža 2012“. Održat će se, na Ljetnoj pozornici na Ilidži, u dvije festivalske večeri i to: 23.avgusta 2012. god. veče pod nazivom „ Sva ljepota ilidžanskih festivala“ i 24. avgusta 2012. godine „ Takmičarsko veče Festivala“.

Nakon što su Općinski načelnik prof.dr. Senaid Memić i generalni direktor BHRT-a Muhamed Bakarević 04.juna 2012. god. potpisali Ugovor o organizaciji ovogodišnjeg ilidžanskog festivala,

pristupilo se imenovanju tijela za organizaciju ove manifestacije.

Imenovan je Organizacioni odbor Festivala „ Ilidža 2012“ u sastavu: počasni predsjednik, općinski načelnik prof.dr. Senaid Memić, Aida Lušničkić, koordinator Organizacionog odbora, te ispred BHRT-a Nermin Durmo, Milan Trivić, Ozrenka Kostić, Sabina Bačvić i Tamara Karača.

Na prijedlog umjetničkog direktora festivala Organizacioni odbor je 16. juna 2012. god. objavio Konkurs za izbor pjesama i izvođača za učešće na Festivalu „Ilidža 2012“. Konkurs ostaje otvoren deset dana od dana objavljivanja, tj. do 26.juna 2012. Prijave na konkurs, zajedno sa radovima dostavljaju se na adresu Radiotelevizija Bosne i Hercegovine, ul. Bulevara Meše Selimovića br. 12, 71 000 Sarajevo.

Tekst Konkursa za izbor pjesama i izvođača za učešće na Festivalu „ Ilidža 2012“ možete naći na zvaničnim web stranicama Općine Ilidža ( pod Aktuelnosti - Aktuelno, Flash vijesti) i BHRT-a.

No comments: