NACRTNA GEOMETRIJA

09 November 2010

RAZNI IZVODJAČI 1979 Gusle moje gusle javorove


Nastavljamo u duhu proslave godišnjice pojave srpskog Homera FILIPA VIŠNJIĆA u duhu guslarskog pojanja i sviranja.

Smatram da ovo pojanje i sviranje predstavlja jedinstven fenomen u vaskolikom svetu i ovakve muzike će biti dosta ovde. Ova kaseta je samo još jedna od preseka radova različitih autora i izvodjača.

Moram odmah da lažem nešto i tome. AUTOR ovakve muzike i epskog pevanja nije istovremeno i IZVODJAČ. Upravo na tome se vidi sva epska veličina pojedinih autora tog muziciranja. Često oni izvode autorska dela drugih autora u u tome se može videti i snaga samog izvodjenja jer ponekad prevazidju autora i tako dalje i tako dalje. Ova se umetnost ili tradicija prenosi sa kolena na koleno i duboko je ukorenjena u srpskom i crnogoroskom narodu.

ГУСЛЕ МОЈЕ ГУСЛЕ ЈАВОРОВЕ 1

Unique singing and playing on this ancient instrument from the centuries ago in history of Serbs and Montenegros. This music is dedicated to the greatest of thema all, SErbian HOMER, FILIP VIŠNJIĆ, which year we celebrate on this dates.

1 comment:

Anonymous said...

PRIJATELJI IZ SRBIJE, VELIKI POZDRAV VAMA. DALI BISTE BILI VOLJNI DA PONOVITE I OVE PESME UZ GUSLE? G.D. FILIP VISNJIC IZ KANADE