NACRTNA GEOMETRIJA

08 December 2009

GLAS NADE 198? Muzika za subotno popodne (adventista)


He ovo je zaista smešno da nije istinito.

Ovo je kaseta adventističke crkve iz nekadašnje JUGOSLAVIJE i to iz grada Zagreba. Sve piše uredno na njoj, ne piše samo godina izdanja, to valjda crvenjacima nije važno ali piše MADE IN YUGOSLAVIA.

E sad iza bljutavog naslova Muzika za subotno popodne stoji horska muzika ove sektaške crkve koja je odavno rovarila po jugoslovenskim teritorijama, rade to i dan danas.

Naravno da je ovo totalna glupost ali neka bude postavljena ovde kao jedan iznimno neobičan zvuk naše nam Juge.


MUZIKA ZA SUBOTNJE POSLEPODNE

Adventists were the greatest sectarian church in former Yugoslavia. It was established by some very well knon persons in that time. All the main churches (Catholic, Ortodox Christian, Muslim and Jewish) were not pleased with it. In the first time they were established in private homes of believers and then in their churches. This cassette contains music dedicated to the people who believe in Adventists and it has to be listened in Saturdays evenings.

6 comments:

Unknown said...

Možda je tako kako ti misliš. Ali oni (adventisti) su mi pomogli da ne prolupam ratne 1991.

Aktivista Neumorni said...

Svaka crkva pa i sekta može ponekad da pomogne, mada mi nije jasno zašto bi prolupao te 1991. godine.

Da prolupaš bi trebao sada sa ovako bednim životom u ovakvim smešnim nazovi demokratičnim feudalnim državicama nastalim na raspadu.

Ako si Hrvat ne bi trebalo da si prolupao jer ste vi Hrvati proglasili Srbe za okupatore. Ako si Srbin onda znaš da je trebalo braniti goloruke Srbe tamo širom Jugoslavije koje se raspada u besmučnom GRADJANSKOM I VERSKOM RATU.

Inače raspad ovakve države je izgleda morao biti tako koban jer su nacinalizmi čučali u svakom od nas i čekali pogodno tle, i dočekali nas budale da se medjusobno ubijamo.

Unknown said...

Ne želim se svađati.
Kao prvo, DOSTA VIŠE ovih prepirki.
Kao drugo, rat sam proveo u SRBIJI u stvari u Vojvodini.
Aktivisto, stvarno te žalim!

Aktivista Neumorni said...

Ja se ne svadjam ja samo prikazujem dve moguće varijante. Evo sad ste dobili državu pa ne moraš da si nervozan.

Bolje bi ti bilo da si išao u neku crkvu koja je tradicionalna, katolička - pravoslavna - muslimanska nego da si probleme rešavao u sekti kakva je adventistička.

Još jednom nemoj da mi popuješ na mom sajtu šta ću da ja kažem znaš, umesto da si zahvalan za ovako lep sajt. Kako se nisi setio da priložiš neki prilog ovom sajtu u obliku muzičkog fajla ili bilo čega, slika nego si našao da se prepireš sa mnom.

Moje mišljenje je moje i ja ću ga javno postavljati ovde a tvoje ako mi se ne svidja brišem. No neću ga brisati sve dotle dok mogu lepo da ti odgovorim.

Unknown said...

Izvinjavam se ako sam preterao. Trenutno sam pod velikim stresom. Predlažem da zakopamo ratnu sekiru. Meni se ovaj blog sviđa, a da sam član bilo kakve sekte, ne bih koristio internet.
Još jedno se izvinjavam.

Aktivista Neumorni said...

Ma nisi valjda mislio da sam se naljutio na tebe i tvoje komentare?

Samo ti slobodno dolazi ovde kad hoćeš i koliko hoćeš, svako je ovde dobrodošao gost. I ja sam se pa uhvatio za tvoje izjave bez ikakve veze.

Ajd oladiću ja!