NACRTNA GEOMETRIJA

08 November 2009

Kulturno umetnicko drustvo FILIP VISNJIC iz Kanade - Historic society FILIP VISNJIC from Canada Patriotic Serbian songs


E da prvi put da imamo i ovakav zvuk koji se odnosi na dijasporu toga doba. Ovaj primerak je očigledno potekao iz Kanade gde takodje ima četničke emigracije.

Četnička emigracija za vreme postojanja Jugoslavije je bila zdušna i jedinstvena u pokušajima obaranja jugoslovenske vlasti i uništenja države Jugoslavije. Nisu ni sanjali da će u tome uspeti u sadejstvu sa ustaškom emigracijom, domobranskom emigracijom i svim ostalim izdajničkim reliktima prošlih vremena.

No interesantno je preslušati ovu kasetu jer ovde ima nekih jako retko otpevanih pesama od "zvaničnih" muzičkih krugova ovde u nekadašnjoj Jugi. Interesantan je i kao zvuk jednog kulturno-umetničkog društva koji je na tako velikoj razdanjini od matične zemlje održavao muzički život toga doba u Kanadi medju svojima.

This very interesting release of historic society "FILI VIŠNJIĆ" from Canada dedicated to the army music of chetnicks and royal establishment. There are also some interesting, very rare, folk serbian songs you will find here on this cassette.

No comments: