NACRTNA GEOMETRIJA

29 August 2014

KORNELIJE KOVAČ 1982




DVD rezolucija, odličan zvuk, dobar stari spot ili deo emisije o našem veliko rock proresivcu i sve ostalo što ide uz nekadašnjeg šefa KORNI GRUPE kao i mog prijatelja sa fejsbuka

HVALA GOSPODINE KOVAČ!


28 August 2014

RAZNI IZVODJAČI 1977 Pesme Radeta Jovanovića


Da se malo podsetimo i ovog albuma koga, verujem, malo se ko od vas seća. Ali nema veze, kolekcija je odlična, pevači još bolji prava narodna muzika iz tog doba kad je sve to još ličilo na pravu muziku iz naroda.


Има на овом блогу свакаквих звукова ЈУГОСЛАВИЈЕ и биће их још. Наравно треба нам увек донатора зато се јављајте ако имате нек снимке или албуме који други немају па да то објавимо овде на ЈУГОЗВУКУ.

Иначе је то само набављање албума код мене једно обилажење бувљака на Каленићу, Бајлонију или одлазак на земунски бувљак закон.

SLUŠAJ NAJGLASNIJE! - LISTEN LOUDEST! F R E E D O W N L O A D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ZNAMO SVI DOBRO KO JE SLUŠAJ NAJGLASNIJE TAKO D APOŽURITE ČVEK JE DAO ZA SKIDANJE SVE SVOJE FAJLOVE A TU IMA PUNO ALTERNATIVE  I IZ DOBA JUGOSLAVIJE.


TAKO 1978


27 August 2014

SPLIT 1977 Uživo!




ELEM ZA SVE MOJE DRAGE SAKUPLJAČE RETKIH SNIMAKA EVO JEDNOG EKSTRA SNIMKA!Dakle radi se o samo 3 (tri) pesme ali vrhuneska izvodjenja medju kojima je i Zdravko Čolić. Snimak je skinut sa jedne stare odrtavele kasete koju sam ćak zaboravio i da skeniram ali snimak ostaje. Primetićete da je snimaksa zujanjima i slično ali neću da čujem žalbe! Kaseta je mnogo loša i stara i ne samo to, ko sluša pažljivo veoma jako kod kuće moći će da ukapira d aje ovo sve snimano sa televizora POMOĆU MIKROFONA kao današni bootlegeri!


26 August 2014

MUSIC OF YUGOSLAVIA Bosnia (Monitor series) 196_


OBRATITE PAŽNJU NA ONAJ KISOK. Da nema njega ovo bi bila slika iz 19 veka ili još dalje! Ti ameri su baš znali da ans ponize na slikama sa ploča zar ne ameri stoko jedna?

Elem važnije od ove uvrede je DOBRA MUZIKA SA OVE PLOČE koju dobismo u nekoj donaciji

CEO SAFET ISOVIĆ oko 700 megabajta. A to su nekad bile ploče  i ploče i singlovi i singlovi.Nema veze danas to sve imamo sredjeno i doterano. Amin! 

 

 


25 August 2014

VICKO 1986 U ritmu srca mladog dobošara




Album svi znate nema potrebe da pričamo mnogo ili ima?

ELEM TO JE EMNI JAKO DRAG ALBUM I TRENUTNO JE NA PRODAJU U ODLIČNOM STANJU!



23 August 2014

Festival OPATIJA 1980 prikaz uživo


Drago mi je da mogu ponovo nešto da poklonim svima vama koji dolazite ovde uporno i volite ovaj blog.

Ovakvih poklona je sve manje ali vaših  preko 1.250.000 dolazaka nije mala stvar zato sam iskopao iz svoje arhivice nešto lepo i vredno jedan snimak jednog velikog i prestižnog festivala iz davne 1980. godine. Pogledajte samo listu izvodjača koja su to sve imena bila. Čak se vidi i jedan veliki Miladin Šobić, Najbolje izdanje INDEXA i tako dalje.

Slušaćemo ovaj put samo delove pesama ali samim tim i jako vredne snimke jer ih ni ja nemam u celosti sa festivala


This is a gift to you all visitors of this blog for your 1.250.000 visits to this blog. THANK YOU in believing in this kind of soundcollectingblogofsomenonnexistingcountry called YUGOSALVIA. This is a live recording from one prestigious summer festival of that time in that great country.

22 August 2014

Vokalni ansambl EMILA COSSETTA 1964 Pjesmom kroz Borbu


ZAHVALJUJUĆI našem novom saradniku eto nama nove revolucionarne ploče iz 60-tih u izvedbi momaka koji sebe zovu EMILE COSSETTO vokalni sastav i pevaju nam divne partizanske pesme ili pjesme, šta je to važno!

HVALA MISTER M N

Овај наш свежи донатор има тога још да нам понуди па ви видите какав је то моћан сакуплљач наше музичке баштине!
 


21 August 2014

MRTVI KANAL & GRČ Demo snimci 1983


OVO NAM JE POSLAO JEAN LJUBITELJ DOBROG ZVUKA 



RiRock albumi: Grč/Mrtvi Kanal - "Grč/Mrtvi Kanal" (Škuc, 1985.)


Kazeta Grča i Mrtvog kanala je u '80-ima bio najradikalniji riječki album. Prvi bendovi koji su objavljeni (osim Parafa) bili su (Grč je još uvijek) jedni od najradikalnijih riječkih bendova onog doba. Zbog lakšeg snalaženja i preglednosti, pisati ću o svakome bendu posebno. A cijelu priču ove kazete povezuje Igor Modrić, u to vrijeme razorni basista Grča i Mrtvog kanala. PROČITAJTE DALJE OVDENA!



BOBA STEFANOVIĆ 1991 Solunske pesme

PRIZNAĆETE OVO JE VELIKI RARITET SA STANOVIŠTA SNIMAKA VEZANIH ZA PRVI SVETSKI RAT I DOBISMO GA NA POKLON OD JEDNOG PRIJATELJA! H V A L A !

Elem neverovatno da je ovo neki autorskiprojekat vezan za takozvano "srpsko-francusko" prijateljstvo iz Prvog Svetskog rata i da je pevač BOBA STEFANOVIĆ!

REZOLUCIJA OVOG SNIMKA JE NEVEROVATNA 
HVALA NAŠEM PRIJATLEJU NA TOME!
 

20 August 2014

Duet Bosa Ovuka i Rade Bogičević 1965 Lazarka


EVO NAMA MALO LEPE AUTENTIČNE NARODNE MUZIKE JUGOSLAVIJE. Čuveni duetBosa i Rade otpevaće nam dve lepe pesmice 
koje možete
preuzite 


19 August 2014

POSELO u pola tri (finalna priredba) 1984


 DOBRO VI ZNATE OVE KASETE.Onepripadaju dobu JUGOSLAVIJE i bile s jedan nedini način d anešto sačuvaš što ti se svidja a čuo si na radiju! Upravo ova kaseta nam je sačuvala snimak POSELA iz davne 1984. godine, dakle 30 godina ranije ovo se održalo u Beogradu!




18 August 2014

PESME - VOJNIČKI POZDRAVI



OPET TAJ BUVLJAK! Ali eto opet taj buvljak jer tamo nadjem jako interesantne kasete sa muzikom po nečijem ukusu koje su tako i sakupljane dakle po ideji KOJE SU TO PESME SLANE UZ POZDRAVE DRAGIM MUŠKARCIMA DOK SU SLUŽILI JNA! Ideja koja bi meni lično bila teška da se odradi ovde je odradjena fantastično! HVALA NEZNANOM JUNAKU koji je ovo sve sakupio!


Radio emisija KVARTET PREDRAGA IVANOVIĆA 197?


JOŠ MALO MI JE OSTALO OVAKVIH KASETA koje već dobro poznajete. N a ovoj se nalazi najbolji vokalni kvartet ikada nastao na ovim prostorima Vokalni kvartet PREDRAGA IVANOVIĆA o kome ćemo ponešto saznati iz ove stare emisije iz 70-tih u JUGOSLAVIJI.

 

15 August 2014

BADMINGTONS 1984-1985


NABAVIH SAMO TRI PESMICE ove retko slušane grupe iz doba JUGOSLAVIJE ali i to je dovoljno, valjda. BADMINGTONS sviraju za vas iz daleke Socijalsitičke Republike Makedonije i to iz Skoplja samo za ljubitelej ovog blesavog bloga!

13 August 2014

PJEVAMO ZA VAS ЈУГОСЛАВЕНЕ sa JUGOZVUKA


 IMA TU JOŠ DOSTA TOGA tako da tek kad otvorite ovaj paketić videćete poklončić. Ljubitelji JUGOZVUKA kako ste? Na odmoru? Gde? Šta radite ako ste kod kuće? Javite se. Osim Sergeja koji se stalno javlja niko se ne javlja!



11 August 2014

AMBASADORI 1980 Dao sam ti što se moglo dati


LEP STARI ALBUM DOBRE POP MUZIKE toga doba. Iz naslova se vidi kome je posvećen odnosno dizajna! Predsednik Tito je tu da nas podseeti da nam je predsednik "i posle Tita" i tkao to. LEP OMOT jedan od žešćih iz tog doba!



10 August 2014

TTRIPO SIMONUTI 1980


VOLIM OVU KLASIČNU MUZIKU JUGOSLAVIJE iz više razloga. nekako je odsvirana sa više duše i manje one bravurozne hladnoće koja se čuje da odvratnim pločama sa trulog zapada. Zašto to baš sad kažem? Zato što je inače prošlo dosta vremena i ja danas nakon odslušavanja gomile strane klasične muzike vidim da je ona naša imal i neke prednosti. Bila je van onih glavnih tokova i naši muzičari nisu težili da psotanu hladni virtuozi (osim možda Pogorelića) i tako ej ta naša klasika imala više duha i muzikalnosti!

 

09 August 2014

NOVI FOSILI 1985 Tvoje i moje godine


ELEM OVO JE JEDNA DOBRA STARA GRUPA ušminkana doterana tako da su ih SVI voleli u onoj JUGOSLAVIJI. Ko bi imao nešto protiva ove grupe? Skoro niko. Imali su dobru muziku, prihvaćeni su od svih struktura društva i to je to. Šta bi čovek imao da kaže o njima osim LEPOG?


ШТА ТО ВИДИМ ОГЛАШЕНА ЈЕ ОПРОШТАЈНА ТУРНЕЈА? Ето један од најбољих поп бендова ЈУГОСЛАВИЈЕ олази да више не свира у пензију? Добро то је њихов избор. Концерт је у октобру месецу у Сава центру. Видимо се тамо!

08 August 2014

Kenny Clarke & Francy Boland Big Band - Latin Kaleidoscope (1968) MILO PAVLOVIĆ svira ovde



BOGAMI KAD OTKRIJETE DA JE OVDE SVIRAO TRUBU NAŠ ČOVEK MILO PAVLOVIĆ odma ćete otrčati tamo naglavačke i pokupiti ovaj album! VEOMA LEP ALBUM

Kenny Clarke & Francy Boland Big Band - Our Kinda Strauss (1972) DUŠKO GOJKOVIĆ svira ovde


AKO NIJESTE ZNALI ALI NA OVOM EPOHALNOM DVOSTRUKOM ALBUMU NASTUP AI NAŠ DUŠKO GOJKOVIĆ. NJEGOV DEO JE I NAJBOLJI DEO ALBUMA! POŽURITE DOK BRAT RUS NIJE UKINUT. INAČE TO JE MOĆAN SAJT O KOME SMO VEĆ JEDNOM GOVORILI!




JAŠAR AHMEDOVSKI 1981 Svako svome mora da se vraća

06 August 2014

TEŠKA INDUSTRIJA 1976 O ruk


DA MI PONOVO PRESLUŠAMO OVU ODLIČNU PLOČU IZ JEDNOG STAROG DOBA KAD JE BILO DOBRE MUZIKE I SVIRKE, PRE SVEGA. Onda je to i ova ploča grupe TEŠKA INDUSTRIJA koju smo svi voleli jer je imala pomalo drugačiji zvuk tada!


 

04 August 2014

BLUES - kako to zvuči kad sviraju Jugoslovenski rokeri

Dakle blues, kao podvrsta rocknroll-a je omiljen širom sveta i nekad i sad.

Jugoslovenska rok produkcija imala je veliki broj kvalitetnih grupa koje su se obavezno oprobavale u sviranju blues-a onako kako to rade i rnr grupe u svetu. Neke uspešno a neke neuspešno ali ipak, tvrdim, ako pažljivo slušate jugoslovenske grupe videđete da svaka veća grupa IMA BAR JEDAN BLUES. To vam govorim zato što je meni bilo teško da skupim blueseve od nekih grupa kao što je AZRA ili KERBER ili PARTIBREJKERS. Te grupe nemaju blueseve sa podnaslovom blues već imaju autohtone naslove koji uopšte ne podećaju na blues ritam ili blues naslov........RIBLJA ČORBA je tek sada snimila blues i tako dalje...........Od KORNI GRUPE imate samo živi snimak a nikako snimak na nekom solo albumu..........Grupa SMAK je naravno najviše u svojoj karijeri odsvirala blueseva od svih grupa zajedno, što na pločama to i na koncertima............

PA EVO TOG MOG IZBORA BLUESA NAJPOZNATIJIH ROK GRUPA STARE JUGE



YU ROCK BLUES 01 ZLATNI DECACI - Kuca izlazeceg sunca
YU ROCK BLUES 02 DRAGO MLINAREC - Kaj god blues (live)
YU ROCK BLUES 03 SRDJAN MARJANOVIC - Blues za usnu harmoniku
YU ROCK BLUES 04 VATRENI POLJUBAC - Ja sam kreten
YU ROCK BLUES 05 LAZA RISTOVSKI - Blues (live)
YU ROCK BLUES 06 SMAK - Remizov valcer (live)
YU ROCK BLUES 07 PARTIBREJKERS Najbolje se putuje
YU ROCK BLUES 08 POP MASINA - Negde daleko blues (Live)
YU ROCK BLUES 09 TOMAZ DOMICELJ Dosta mi je bluesa (live)
YU ROCK BLUES 10 BIJELO DUGME - Ove cu noci naci blues
YU ROCK BLUES 11 VLATKO STEFANOVSKI - Red blues (live Prishtina 1994)
YU ROCK BLUES 12 DAH Ako hoces (Live 1973)
YU ROCK BLUES 13 KORNI GRUPA - Blues (live 1974)
YU ROCK BLUES 14 KERBER - Osvani
YU ROCK BLUES 15 ELIPSE - Googa mooga (blues)




YU ROCK BLUES 16 TOMAZ DOMICELJ Stari dobri blues (live)
YU ROCK BLUES 17 SMAK - Biska 2 blues
YU ROCK BLUES 18 POSLEDNJA IGRA LEPTIRA - Soldier Visnja blues
YU ROCK BLUES 19 MARKO BRECELJ Hiskar rogac (blues)
YU ROCK BLUES 20 TANJA JOVICEVIC - Slepo hodas s njim (Live, EXIT 2001)
YU ROCK BLUES 21 DADO TOPIC Zasto ne volim sneg
YU ROCK BLUES 22 SMAK - Blues (live)
YU ROCK BLUES 23 IVICA PERCL PERICA Svakoga dana ja znam (Live)
YU ROCK BLUES 24 BIJELO DUGME Blues za moju bivsu dragu
YU ROCK BLUES 25 DALIBOR BRUN Raspleti kose zlatne
YU ROCK BLUES 26 SMAK - Blues u parku (live 1995)
YU ROCK BLUES 27 VATRENI POLJUBAC - Necu mama
YU ROCK BLUES 28 RIBLJA CORBA Zasto sam otisao blues (Live 2002, klub Quorum)
YU ROCK BLUES 29 AZRA - Kao ti i ja

Vraćamo ovaj lepi link ćisto eto tako da se pdsetimo jednog od prvih albuma-kolekcija na ovom blogu davne 2008. godine.


OVO MESTO

OVAJ LINK JE STAR DVE GODINE braćo i sestre! lep stari link


02 August 2014

Artistička Radna Akcija 1981



VOLITE LI OVAJ ALBUM

Iako ga ne volite i ne znate treba da ga čujete ako ništa drugo, jer je jako značajan album iz tog nekog Novog vala-talasa koji je nastupio početkom 1980.-tih godina...

Remek delo toga doba sa nekima od grupa koje će itekako postati poznate a neke od njih nikad neće dostići vrh.

Umetničko ime ove ploče zaslužuje svaku pažnju.......To je tako bilo u modi tada. Kao danas neki projekat nevladinih organizacija. Veoma ludo vreme.

EXTREMELY ALTERNATEV FOR THAT TIME IN YUGOSLAVIA. SOME OF THESE GROUPS WILL BECOME MOST FAMOUST THROUGHOUT WHOLE YUGOSLAVIA IN THE 80-TIES. VERY NICE ALBUM FOR YOUR COLLECTION.




01 August 2014

ZANA 1981 Loše vesti uz rege za pivsku flašu


LEPA STARA PLOČA modernog zvuka 80-tih kako JUGOSLAVIJE tako i ostalog sveta. TO mislim ozbiljno.Elem maćka zvana Zana Nimani osim što je imala odličan glas imala je i lep stas tkao da je ta kombinacija GLAS/STAS pretvorila ovu lepojku u veliku kultnu zvezdu jugoslovenske poprock scene.

Oov je jedan od opakijih albuma iz njihovog opusa i iznenadjen sma i sam kad sam "skidao" ovu ploču da ima modernih ritmova i panka i Blondie i svega što treba za jednu veliku grupu!