NACRTNA GEOMETRIJA

09 February 2018

IGUMAN I TAOCI 1985-1988 demo snimci na prljavoj staroj kaseti


VOLIM ovakve zagubljene kasete sa buvljaka koje neočekivano dodju na ovaj blog i rešavaju sve. Dakle relatvno poznata manja grupa iz Beograda je verovatno imala svoj debi kod nekoga sa rdija neke davne godine sa ovom kasetom.

Momci izvanredno sviraju i sigurno su nekad bili deo rock establišmenta ali danas ko zna išta o njima? Pa evo JUGOZVUK se potrudio da vam predstavi nekoliko njihovih odličnih snimaka.

JUGOSLAVIJA je bila zaista mesto gde je rock muzika imala svoje sigurnu kuću, za razliku od današnjih feudalnih državica koje za rock nemaju nimalo volje ni želje. Ovo je jedan lep glasni lament svima onima koji su svirali rock u nekadašnje vreme kad je za to bilo mesta i volje.

ИГУМАН И ТАОЦИ

A fine demo recordings of one very good group from YUGOSLAVIA for all of you demo worshipers and fans. Fresh link is aboit to come.

Samo za članove ovog finog benda, imate ovde i dodatak, emisiju NEKI NOVI KLINCI NEKI NOVI SNIMCI na kojoj još ima i priča jednog vašeg člana i razgovor o vašoj muzici uopšte. Ako imate još snimaka pošaljite.
ZA SVE OSTALE LJUBITELJE DOBROG ZVUKA fajlovi su u WAV obliku i nadam ste da ćete svi lepo u glas reći HVALA OVOM DRAGOM BLOGU!
PONOVO OVDE ovaj fantastičan snimak jer je do sad skidan 563 puta i link je još tu!

14 comments:

Anonymous said...

imam jednog prijatelja tu koji se isto zove i preziva, pitacu ga ako on nije slucajno svirao...jer je gitarista...

Aktivista Neumorni said...

Zahvali mu se unapred ako bude zeleo da se javi.

Proud Serb said...

Druze jako sam se obradovao videvsi tvoj blog.Ja sam igor pevac grupe Iguman i taoci.Drago mi je da ti se muzika svidela.Bilo je to lepo vreme.Ove su pesme i za mene bile izgubljene a jako bi voleo da ih imam.Pored moje malenkosti Goran je svirao ritam,Zafa (Djordje David)solo gitara,Lemi bas gitara,Srdjan (vampiri) bubnjevi pa
Macura,ubica bubnjeva posle njega,Tomke klavijature (vampiri)
Puno pozdrava od Igora
P.S
Nikako ne mogu da udjem u download sekciju (The drop.io service has been discontinued. Please see our blog post for details.)
Ako te jos nesto zanima bio bih srecan da mogu da ti pomognem.

aleksejivan@gmail.com

Aktivista Neumorni said...

Nije problem dobićeš novi link u boljoj rezoluciji.

Aktivista Neumorni said...

Hvala što se javljaš. Svi ovde volimo kad se jave akteri nekog benda iz prošlosti JUGOSLAVIJE.

Jedno pitnaje jel Djordje David onaj DJORDJE DAVID?

Unknown said...

Da Zafa i danas svira sa tim "Djordje Davidom"
Pozdrav

Anonymous said...

e, pa i ja sam nekad svirao u igumanima, nisam siguran da li su ovo snimci radjeni na mom taskamu ili je iz radio beograda...

Aktivista Neumorni said...

Anonimni a šta si ti sviro u bendu IGUMAN I TAOCI? Zna li se datum ovih snimaka? Ako si anoniman bar nam kaži od koje godine su ove pesme?

Anonymous said...

svirao bubnjeve '87 - '89...nekako u to vreme su nastale i ove pesme snimane u jednom od studia u radio beogradu...igor je zaboravio da pomene i basistu ranka koji je takodje bio u grupi...vezbalo se u domu omladine a svirke su bile po manjim prostorima - dadov, bozidarac, djuro salaj, jevrejska...ostale clanove, osim tomketa, nisam video preko 20 godina :) ...

Unknown said...

naravno da se secam i radeta i ranka,
i izvinjavam im se sto ih nisam spomenuo.Vezbali smo u to vreme u domu omladine.Sjajni momci i muzicari,Ranko moj dobar drug sa plivanja i Rade zaduzen za dobro raspolozenje.Jako bih voleo da se cujemo i vidimo.POzdrav svima uz izvinjenje onima koje nisam spomenuo,a bilo nas je dosta.(krecana)
aleksejivan@gmail.com

Aktivista Neumorni said...

Gosn IGORE imat eli vi neke snimke da ovkao danas pustimo i da uživamo posle toliko godina kad se već ova priča razvila ovde lepo o grupi IGUMAN I TAOCI.

Anonymous said...

e ako je krecana onda te pozivam kod mene na svez vazduh i domacu hranu, ima da te obnovimo skroz :)...poslao sam ti mail ali odgovora nema pa se javi na bobi_krofna@yahoo.com i da se okupimo barem na kafici kad dodjem do beograda...

Unknown said...

Drugari, ja se nisam ovde javljao ali NIKAD NIJE KASNO, ako iko vidi ovu poruku :)
Ja sam jedan od osnivača grupe Iguman i Taoci i drago mi je da se ovakav splet okolnosti desio i da je neko nasaoo davno ukradenu kasetu :)
Ono sto me najvise zanima je , da li ima jos nekih snimaka na njoj i kako doci u posed pomenute kasete, koja je za nas vise od bogatstva :)
Naravno , pozdravljam sve pomenute i ne pomenute članove naseg benda, to jest , skupa dobrih ljudi !!!

Aktivista Neumorni said...

Imam samo taj snimak sa te kasete jer sam kasetu pronašao na buvljaku u Zemunu pre mnogo godina (2-3 godine od kadd idem tamo). Nakon presnimavanja i skeniranja omota sve kasete opet bacam pa mi je žao što nemam original da vam vratim i tako učinim dobro delo! Elem snimak mogu da ppotražim u svojoj ogromnoj arhivi ali to će potrajati!!!! Kažite nam i godište ovog snimka ovde da imamo neki orijentir!