NACRTNA GEOMETRIJA

13 May 2016

OLOVNI OKTOBAR Program povodom Kragujevackog Oktobra 1972


Ovakvih izdanja je bilo puno u Jugoslaviji jer je to bio zločin nemačkih fašista kakav se ne pamti u istoriji ratovanja do tada. Pobiti hladnokrvno decu i to tačno po broju 100 za jednoga je do sada ostao najveći zločin nemačke soldateske na Balkanu.

Ovo se samo može uporediti sa istovetnim zločinima ustaša u logoru Jasenovac nad Srbima, Jevrejima i Romima i zločinima koje su vršili Nemci u logoru Aušvic prema Jevrejima.

Ovo je jedini masovni raatni zločin zvanične vojske Vermahta u celom svetu a brojka pobijene dece i odraslih je 7000. Postoji i zapis svedoka ovog zločina koji sam ja postavio na jednom drugom blogu.


Ovim izdanjem mi na ovom blogu dajemo doprinos Danu sećanja na Kristalnu noć kada su Nemci, narod kulture i prosperiteta odabrali zločin kao ideju vodilju za svoj narod.

Što se samog izdanja tiče interesantno je što na njemu učestvuje, verovatno dramska, redakcija Radio Kragujevca sa muzikom i dramskim recitacijama koje se baziraju ne samo na Deasnkinoj Krvavoj bajci već i prema tekstovima i nekih drugih autora. Vrlo interesantno izdanje.

No comments: