NACRTNA GEOMETRIJA

29 November 2015

DOMENICO SCARLATTI 1985 Sonate ( svira Ivanka Simonović Sequi)


Danas je lep i svečan dan za Beograd (ne i za lokalne "demokratske" vlasti jer ovo nije njihov praznik) kada jestvorena država JUGOSLAVIJA a Beograd psotao njen glavni načisto grad! Bilo pa prošlo zaslugom Slovenaca i Hrvata sad su to samo feudalne državice ex YUGOSLAVIJE ništa više ali mi se rado sećamo tog herojskog doba i na ovom blogu ga se ne stidimo, naprotiv veličamo to doba a čini mi se i sa razlogom.


Vreme je za svečanu i klasičnu muziku. Ko bi to bolje dočarao od Ivanke Simonović Sequi koja svira dela DOMENIKA SKARLATIJA na harpsichordu? Niko.




Uzgred da kažemo malo o toj slobodi koja je osvojena u toku II Svetskog Rata na ovim prostorima. Oslobodjeni smo od nemačkog fašističkog okupatora, hrvatskih ustaša, srpskih četnika i ljotićevaca, slovenačkih domobrana, muslimanskih harangi. Sve u svemu bilo je tu dosta posla za TITOVE Partizane i tako je stvorena JUGOSLAVIJA. Partizani oni preostali po feudalnim državicama nastalim od Juge nemaju čega da se stide.Treba da se stide današnji propagatori fašizma i nacionalizma i svih ostalih nacionalizama i govnarluka kojih je pun Balkan!

Sve nazovi demokratske vlasti po feudalnim državicama nastalim na raspadu JUGOSLAVIJE beže od svoje partizanske istorije kao od neke kuge. Svaki grad beži od svog dana oslobodjenja od fašista koji su po narodnosti bili nemci naravno, jer se ulizuju današnjoj nemačkoj i onda je sve jasno.

No vratimo se "provincijskoj" klasičnoj muzici stare nam Juge i čujmo kako jedan stari instrument može da nas vrati u prošlost nekih 200 i nešto godina. Naime 1985. godine se navršilo 200. godina od rodjenja Skarlatija i to je bio lep povod PGPRTB-eu da izda ovo prelepo izdanje iako neki muzičari tvrde da je JUGOSLAVIJA bila provincija za klasičnu muziku.

1 comment:

Anonymous said...

Super komentar. Svaka cast.