NACRTNA GEOMETRIJA

09 April 2014

SREĆAN RODJENDAN OVOM BLESAVOM BLOGU


DAKLE DANAS NAM JE RODJENDAN, RODJENDAN, RODJENDAN.

Sećam se dana kad je sve to počelo. Pomislio sma tada što ne bi i ostali svet širom interneta saznao za moju kolekciju koju sakupljam dugi niz godina. Pre toga sam slušao muziku i SAKUPLJAO SAM PLOČE. Gledano iz današnje perspektive vi ste morali u JUGOSLAVIJI da imate kintu, lovu ili pare da miste preslušali neku celu gramofonsku ploču ili kasetu. Danas to nije slušaj. ODete svi vi sebičnjaci na internet i lepo sakupite albume koje vam trebaju. TO radim i ja. Ali razlika izmedju mene i vas je što ja te albume dalje delim a vi ih sebično čuvate.

Što vreme dalje odmiče sve ste sebičniji. Niste vi krivi z ato već sam sistem BESPLATNOG SKIDANJA. On je proizveo od nas veoma sebične ljude. Poneki od vas koje sam upoznao preko ovog bloga čak i ne želite da razmenjujete dalje pesme i muziku koju sakupljate. Zašto je to tako nemam pojma. Valjda sebičnjaci ostaju sebičnjaci i cicije.

Šta ćemo da čujemo danas kao poklon za vas koji dolazite ovde? Jedna veoma specijalni fajl koji možda imate ali proširen za varijantu iz drugog izvora. Dakle isti koncert ali dva izvora. Drugi izvor je sama grupa. U pitanju je grupa, danas raspadnuta nekad veoma cenjena srpska progresivna rock grupa, BLOCK OUT koju svi verovatno znate. No gospodin Vranjković je odlučio da završi sa tom pričom (jel mu se nisu svidjali kako sviraju ili su možda bili ružni i alkavi ili eto onako je ukokao grupu jer su mu postali dosadni?!?!?) ali mi veliki fanovi ne zaboravljamo da je ta grupa započela rad nekako na samom poluraspadu JUGOSLAVIJE 1990 - 1991. i i z tog perioda vam donosimo snimak iz Akademije (takodje vešto ukonjenog kluba u vreme onog akrepa od Tadića i uz sadejstvo nekakve proeuropske omladine) iz 1991. godine za koji kažem da postoje dva izvora a vi preslušajte i vidite šta smo svi izgubili njegovim jednostrnaim potezom ničim izazvanim.



2 comments:

Nenad Adamov said...

Srecan rodjendan, zivi i dugotrajni bili! <3

Aktivista Neumorni said...

JUGOZVUK kaže HVALA!