NACRTNA GEOMETRIJA

01 April 2013

Plesni orkestar RADIO TELEVIZIJE ZAGREB 1977


Revijalna i džez muzika uvek je bila rado vidjen gost na pločama svih diskografskih firmi u bivšoj nam Jugoslaviji. Ovo je samo još jedan dokaz te tvrdnje. Dakle vrhunski džez muzičari Juge u velikom, big bend, orkestru.

Dirigent ovim velikom orkestrom je bio Miljenko Prohaska. Ploča je snimljena 1977. godine u Jugotonu. Autori pesama su sve domaći autori.

01. Barbara
02. Sećanje na staru temu
03. Samba Rodrigues
04. Plava krizantema
05. Letnje skice
06. Amoroso
07. Defi
08. Bossa blues
09 Borghetto 75


Danas idemo do onog lepog ruskog sajta gde ima zaista puno džeza i tamo je obnovljen link do ove fantastične ploče. Probajte.

3 comments:

Unknown said...

Aktivisto,mozes li da ponovis ovaj link,molim te? Skoro sam slusao neku radio emisiju posvecenu yugo jazzu, (bilo je nekoliko stvari sa ovog albuma) i odusevio se.Hvala unapred

Unknown said...

Hvala za ovaj album.Sto se tice tvog pitanja,sudeci po spiskovima Yu jazz diskografije koji kruze netom (ima jedan na cosmic-sounds),ja verujem da je broj dosta manji od 300 (da se razumemo,ovde mislim striktno na jazz albume,ne neke koje samo imaju par jazzy stvari).Pozdrav

Aktivista Neumorni said...

Najviše žalim što su mi pomalo nedostupni albumi iz Slovenije tako da sigurno masu albuma iz te bivše republike JUGOSLAVIJE nema baš puno. Što se tiče stila moram da te razočaram, u jazz spada i onaj sa revolucionarnim temama kao i onaj sa starogradskim pesmama. Oba su na ovom blogu.