NACRTNA GEOMETRIJA

11 November 2011

Festival u Splitu 1991. godine



Veliki kuriozitet z aone koji vole ploče iz tog kriznog vremena raspada naše drage JUGOSLAVIJE, vremenu kad se malo razmišljalo o festivalima ali ipak evo ploče su izdavane po redu kako dolikuje. Ovaj album je izdat u sadejstvu sa singlom na kome su dve verujem veoma retke pesme za sve vas sakupljače jedna je od Josipe Lisac a druga od NEW SWING KVARTETA. Sve u svemu mali praznik za one koji dolaze ovde na ovaj blesavi blog koji itekako brine o zvucima naše drage države.

Koliko je splitski fetival bio veliki za JUGOSLAVIJU to svi znamo no žao mi je što je omot izgrickan od miševa jer to su neki beogradski gladni, pregladneli miševi, šta oni znaju o JUGOZVUKU u pločama i jugonostalgiji i blogerisanju i sakupljanju i svemu ostalom?

2 comments:

Anonymous said...

Te godine je festival bio otkazan zbog širanja rata, a ploča je bila ranije objavljena.

voyager said...

Ovo je jako zanimljivo jer Splitski festival te godine zapravo nije bio odrzan - glazba je pripremljena ranije. Vrlo mlada Vanna bila je ovdje medju sudionicima a singl sa Josipom Lisac bio je unaprijed siguran hit do kojeg nikad nije doslo zbog rata, njena pjesma nigdje drugdje nikad nije objavljena (cak ni na kompilacijama) tako da je ovo vrlo zanimljivo za kolekcionare.