NACRTNA GEOMETRIJA

13 September 2011

RANI MRAZ 1981 Triput sam video Tita


I ovu pesmu nije izvodio nikad više no ovde na ploči, valjda se čovek stidi svega toga, stidi se što je i ovo jedna od dve tri najbolje pesme posvećene Titu i revoluciji. Valjda mu je to neki gedža i balkanski kasapin i valjda mu je krivo što nije tada rekao TITO UBIJ SE kao što je to rekao Slobodanu. Naime on je jedini muzičar an svetu koji stihom ili refrenom SLOBODANE UBIJ SE poželeo smrt svom predsedniku. Mislim da takav primer ne postoji nigde. U Hrvatskoj to nikad nije bio slučaj, zato on voli te svoje drage susjede.

Dakle Djole je

2 comments:

Anonymous said...

Au čoveče...tvoji komentari sa kojima "ispratiš" gotovo svaki upload su čist primer patološke opsesije i ostrašćenosti. Ta doza zlobnog uživanja koja izbija iz tvojih reči je fascinantna.

Znam, reći ćeš: "niko te ne tera da ovde dolaziš, moj blog - moja stvar", ali zar ne misliš da je malo šizofreno da, sa jedne strane, nudiš izuzetno interesantan materijal (na ovom i ostalim svojim blogovima), a sa druge strane, po tom istom materijalu se bukvalno ispovraćaš ili (ako je u pitanju nešto što ti je politički blisko) počastiš krajnje patetičnim hvalospevima koji izazivaju strašan transfer neprijatnosti.

Bez obzira što uglavnom postavljaš materijal koji je nastao u vreme SFRJ, a naziv drage nam bivše zemlje pišeš sa uključenim caps lock (što bi, kao, trebalo da ima za cilj naglašavanje jugonostalgije), tvoji naslovi i komentari govore nešto sasvim suprotno, tačnije odišu teškim oblikom srpskog naci(onali)zma i šovinizma na kome bi ti pozavideli i oni iz "Obraza" ili "SNP 1389". Primećujem da neke od najluđih momenata imaš kada pleteš po Balaševiću, kod koga ti izgleda najviše smeta što mu je majka Hrvatica (strašno, je l' da?)...nisi shvatio ni njegovu foru sa "iskvarenim hrvatskim jezikom", ali taj tvoj nedostatak mentalne energije je verovatno posledica prevelikog konzumiranja kafansko-patriotskog štiva iz "Kurira" (koji je objavio taj tekst) i slične žutine. Eto, i ja bih da opletem Balaša, ali za nešto što je tebi sigurno jako simpatično - onaj nepromišljeni glupi emotivni ispad sa pesmom "Laku noć, Janezi".

Shvatam ja da je tvoje viđenje Jugoslavije onakvo kako ga je video i "onaj pod lipom", ali baš takav pogled na bivšu zemlju nas je doveo ovde gde jesmo.

Ne sumnjam da ćeš i dalje nastaviti po starom, pošto su ovako ekstremni stavovi koje predstavljaš kroz svoje komentare uglavnom zacementirani, ali trenutak dosade je ipak doprineo da napišem ove redove.

Aktivista Neumorni said...

Očekiivao sam jedan ovako ANONIMNI (naravno) komentar na ove moje opaske o Balašću, pardon Balaševiću.

Naravno da je on jedan prevrtljivi i opasan čovek jer menja mišljenja kad mu to odgovara ZBOG NOVCA NARAVNO.

Dok je bilo JUGOSLAVIJE (vidim ti bi da pišem malim slovima što ovde neće moći) on je bio rad da peva Titu i ostalim znamenjima te JUGE jer je to naplaćivao. Kad su se pojavili bogati mentori sa zapada koji su potplaćivali našu omladinu i muzičare on se prvi javio sa odurnom pesmicom gde se veliča ubistvo jednog predsednika. Zatim tu je ta epizoda sa riječkim porodilištem, zatim oduran gaf sa nazivima jezika, ko zna šta će jadan još da smisli.

No u tvom dosta politiizovanom i prizemnom komentaru nekog člana LDP-a ili DS-a vidim sve one odlike nekog člana NVO-a iz jadne Srbije koji davi o nacionalizmu kao opasnosti.

ČOVEČE NIGDE NISI OPOVRGAO NI JEDNU OD OD ODVRATNOSTI KOJE JE IZJAVLJIVAO OVAJ MUIČAR. To znači da sam priznaješ da su se dogodile a i mnogi drugi ovde su mi to priznali.

Dakle nisi mogao da kažeš da se NISU DOGODILE ali gledaš mene da opanjakavaš kako bi ti rekao da ja kažem ako dolaziš ovde a nešto ti se ne svidja šta ćeš ovde?

No dolaziš ovde jer je ovaj sajt prepun retkosti i snimaka kakvih nigde na svetu nema i onda si to malo uvio, kao dobar sajt a ja mnogo pričam gluposti.

E PA TO ĆE TI I OD SAD BITI SUDBINA AKO BUDEŠ DOLAZIO OVDE ANONIMNI.