NACRTNA GEOMETRIJA

01 December 2011

Ansambl KOLO 196_


Jedna lepa stara ploča pred vama i podsećanje kako se to nekad sviralo u poznatom poluprofesionalnom ansamblu kakav je bilo KOLO.

Čućete izvanredno stare i autentične pesme jednog nevinog doba koje je prošlo tu pored nas a da danas nismo ni svesni kako je to moguće.

Ansambl KOLO ima veliku reputaciju ali sigurno ne i onu raznovrsnost kao u nkeadašnjoj JUGOSLAVIJI. Bilo je mnogo naroda, mnogo različitosti i ti veliki ansambli su održavali živom muziku upravo svih naroda i narodnosti koji su postojali na tlu JUGE.

6 comments:

Anonymous said...

zdravo druze. blog ti je super. nasao sam divne stvari tu. dali mozes ponoviti ovaj post. hvala unapred, dragan pesnik

Aktivista Neumorni said...

Postaviću to ponovo samo molim te nemoj sad svaki dan da se javljaš u vezi toga.

Anonymous said...

evo opet da potrazim u vezi akcije, da se ne zaboravi, pozdrav od pesnika i srecan rodjendan unapred

Anonymous said...

hvala za postavljeno, no dali mozes ponoviti prvu pesmu jer je verovatno izgrebana i preskace, fali ti pola pesma. uzmi brate stavi novcic na iglicu i siguran sam da ces je snimiti

Unknown said...

Prvo jedna ispravka, radio se o PROFESIONALNOM, a ne poluprofesionalnom Ansamblu "Kolo". Ovi ljudi sa slike su mozda i veci profesionalci od danasnjih Kolasa.

Ovo je pravi raritet. DA LI MOZETE OBNOVITI LINK?

Aktivista Neumorni said...

OVDE JE PRAKSA DA SE ZA OBNOVLJENI LINK TRAŽI JEDAN ALBUM koji nije do sad bio na JUGOZVUKU i koji nemam! Dakle pregledaj tamo tvoju kolekciju i pošalji nešto zauzvrat što mi treba za blog!