NACRTNA GEOMETRIJA

31 August 2010

SMAK 1979 Na Balkanu


Znam, znam, znam grupe SMAK ima dosta ovde na ovom blogua li ajde još jednom da se podsetimo ove nezvanične "himne" vaskolikog Balkana i JUGOSLAVIJE. Osim ov epesme postoji još samo jedna pesma koja priča o istoj temi a to je "Makedonijo" od grupe TIME.

Začudo i uovoj pesmi i u onoj pesmi javlja se DAdo Topić kao car rockerskog pevanja Juge.

Genijalna grupa SMAK izdala je pesmu


davne 1979. godine pa vi sad vidite koje je to savršenstvo u sviranju jedne naše top grupe.

29 August 2010

VAŠ ŠLAGER SEZONE


ČUVENI FESTIVAL SA OVIH PROSTORA LOCIRAN U SARAJEVU A SA GLASANJEM SA SVIH PROSTORA NAŠE NEKADAŠNJE JUGOSLAVIJE OVDE ĆE DOŽIVETI KOMPLETNU PROMOCIJU ZA KOJU JE UKRADENO DOSTA SA OVOG SAJTA TAKO DA I MI MOŽEMO DA PREDSTAVIMO OVDE I NJIHOVE POSTOVE A KOJI SE TIČU OVE TEME....

DAKLE SVI UČESNICI OVOG MEDJUREPUBLIČKOG TAKMIČENJA U NAJLEPŠOJ PESMI PRED VAMA SA SVIM PRIPADAJUĆIM LINKOVIMA.

PASSWORD JE NA OVOM MESTU
LINKOVE POKUPITE OVDE


Ako imate i vi nekih sugestija u vezi sa ovim festivalom javite se.


BAJAGA Kolekcija singlova


ZNATE SVI DOBRO DOBROG STAROG BAJAGU, Momčila Bajagića, nekadašnjeg člana RIBLJE ČORBE a potonjeg osnivača ovog svog benda INSTRUKTORI i tako dalje i tako dalje. Ne treba mnogo da pričamo o njemu već da postavimo ove singlove jer se približava lep jubilej ovog bloga kad ćemo proslaviti preko 600.000. vaših poseta ovom ludom bloguilištagoddajevećovo gde se prisećamo zvukova drage nam JUGOSLAVIJE i kako je to nekad bilo. A bilo je super, to znaju svi oni koji su rasli sa tom Jugom, živeli u njoj i rasli, odlazili u vojsku, ženili se i zapošljavali se.

Taj jubilej ovog bloga koji je već prošao svakako je lep momenat da se podsetimo nekih grupa iz tog doba JUGE kad je ona bila na svom vrhuncu. JUGOSLAVIJA je bila bez premca medju državama socijalističkog usmerenja i kao takva ulivala poverenje i divljenje. Naravno bilo je i zavisti i mržnje. Ta mržnja je iskorišćena da se takva država i sruši. Ovaj blog i njemu slični se upravo prisećaju kako je to nekad bilo i svojim sadržajima poništavamo onu prvobitnu mržnju medju narodima i narodnostima i ovde postavljeamo SVE ZA SVAKOGA OD SVAKOGA I SVAKOME.

BAJAGA ODSVIRAJ NAM TO SVE PONOVO

28 August 2010

JADRANKA STOJAKOVIĆ Uživo, Beograd, 12. septembar 2008. godine, SKC


Ono što je davno obećano tu je pred vama. Ja lično sam jako želeo da odem na ovaj koncert, otišao sam ali se nisam vratio "pun utisaka" što bi rekli kritičari po novinama. Čak mislim i da nije imala neke kritike, već je dobila napaljenu publiku kojoj nije dorasla i kojoj nije uspela da udovolji.

Gospodja Stojaković je stalno svirala JAPANSKE pesme odnosno pesme nastale u Japanu na japanskom jeziku. I "one jugo" pesme je prepevavala na japanski tako da je bilo odurno na momente. Lično sam pomislio da se izgubim ali ipak, ostao sam. Ovo je deo koncerta u trajanju od 45. minuta.

Ako znate da prepoznate stvari (iako ima dosta japanskih) napišite ovde u komentarima imena pesmama. Hvala unapred.



NEW SWING QUARTET 1989 A heart full of swing


NEW SWING QUARTET je vrhunski vokalni bend proizašao iz JUGOSLAVIJE i nikad više. Jedan bend koji je imao u sebi i pevača kakav je Oto Pestner. Izvanredan nastavak tradicije kakav su zpaočeli kvartet Predraga Ivanovića. Sv eu svemu super bend z aljubitelej džeza.

Teme su svakako standardi ove vrste muzike i vreme je da se podsetimo muzike iz doba kad je Juga neumitno išla svom kraju.

Excellent vocal group from former YUGOSLAVIA. Jazz standards in their performance.

27 August 2010

OLGA JANČEVECKA - Ruske pesme i romanse, RTB EP 17235, 27.12.1966


















Ovih pjesama nikada dosta na ovom blogu, pa evo jos jedne ploče od Olge Jančevecke.

- Čubčik
- Kalitka
- Prošaj
- Odnozvučno zvenit kolokoljčik

OLGA JANČEVECKA

DUET HARMONIKA ŽIVKOVIĆ - KOLA, RTB EP 14300, 05.06.1972



Legendarni harmonikaški, ali i bračni par, Radojka i Tine Zivković, sviraju vam nekoliko kola:

- Harmonikaško kolo
- Radomirsko kolo
- Radojkino kolo
- Božurevka kolo

Poslušajmo kako to zvuči
DUET HARMONIKA ŽIVKOVIĆ

SEDAM MLADIH 1972 Kofa je bušna


Evo jednog simpatičnog singla iz sedamdesetih da nas podseti na repertoar ove izvanredne zabavljačke grupe JUGOSLAVIJE.

Simpatični 7 MLADIH je ovde u svom najboljem, dečjem, izdanju ali i dalje izvanredni u svom izvodjenju.

26 August 2010

Emisija IZGUBLJENI SVETOVI Vecna tajna Atlantide 198?


Zaista lepe emisije su potojale na ovom našem nekadašnjem jugoslovenskom radiju. Šarenilo istraživačkih emisija je bilo očigledno.

Danas ćemo slušati ovu istraživačku emisiju u režiji Radio Beograda iz nekih 80-tih godina. Snimak sadrži samo tu emisiju mada je na kaseti koja je nadjena bilo tu još ponečega sa slike ali o tome kasnije.

Autori ovog teksta su Esad Jakupović i Gavrilo Vučković a tekst je čitao Branislav Mijušković.

25 August 2010

SEDAM MLADIH - Još ne sviće rujna zora

SEDMORICA MLADIH sviraju i pevaju starogradske pesme? Zašto da ne?
Oni su, po meni, skup izvanrednih zabavljača i muzičara i pevača kakav se retko mogao gde naći u Jugoslaviji. Imali su i svoj šou od koga imam jednu emisiju i imam nameru da prebacim zvučnu sliku tog programa ovde uskoro.

01 jos ne sviće rujna zora
02 kafana pod lipom
03 peče čiča rakiju
04 bolesno mi leži
05 vu plavem trnaci
06 ne plači dušo
07 već odavno spremam svog mrkova
08 fijakerist
09 lepa Janja (gosti Pepel in kri)
10 osam tamburaša . . . . . . . . . .. . . .. . . . . .. pass jugozvuk

24 August 2010

KAPELA 1990 La Chateliere (YU)


Ajmo sad malo da se vratimo u vreme yadnjih godina postojanja JUGOSLAVIJE kad je u Sloveniji delovala ova založba i izdavala jako lepe bootleg snimke sa nekih desetak koncerata iz te naše bivše JUGE.

Ali imali su oni i ovakvu izdavačku delatnost kao što je izdanje ove grupe KAPELA koja ustvari predstavlja odličan free jazz rock iz JUGOSLAVIJE, vrhunskog kvaliteta. Godište nije jasno ali nema veze jer je muzika izvanredna. Veoma retka kaseta sa ovim izdanjem i premijera je na internetu, što odgovorno tvrdim. Dakle ovo je njeno prvo "pojavljivanje" na internetu i na nekom blogu posvećenom Jugi.

Listen to this fine jazz rock band from the 80-ties in Slovenia and YUGOSLAVIA. Very modern and contemporary cassette, you will think of it as brand new from these times, not from YU.

23 August 2010

Nepoznati promenadni koncert na Kolarcu iz nekih 80-tih


Ovi koncerti koa poklon KOLARČEVOG NARODNOG UNIVERZITETA postoje od vremena postojanja JUGOSLAVIJE i bili su i ostali tradicija. Održavani su i održavaju se nedeljom ili u zakazano vreme preko novina i uvek bude vrhunskih umetnika koji predstavljaju krem muzičara onoga doba, a to je slučaj i dan danas.
Ovaj koncert je tu tako bezimen ali jako lep i šarenolik ali nažalost na kaseti nisu bili ispisani tačni datum i izvodjači. Ja pretpostavljam da je to koncert sa ove slike dole ali TO NIJE SIGURNO. Dakle bolje da ostane neimenovan i lep nego da smo pogrešili. U svakom slučaju oni koji se bave klasičnom muzikom nek pokušaju prema nekim svojim saznanjima da odrede ko svira i peva na ovom koncertu. Nije neophodno ali bio bih vam zahvalan.

22 August 2010

MIHAJLO RADOJICIC Shok


Šta reći ovde osim da je ovo bila jedna od najintresantnijih predstave raspadajuće Jugoslavije, koliko to god loše zvučalo.

Izvanredno izdanje u "live" maniru sa 370-te predstave u pozorištu "Duško Radović" u Beogradu.

SHOK ŠOK ШОК

Naš neverovatni Ljupče je obnovio ovaj link i zahvalite mu.

SLADJANA MILOŠEVIĆ Jedna kolekcija singlova


SLADJANA MILOŠEVIĆ, veliko ime naše pop-rock muzike ovde će biti predstavljena svojim singlovima ovako na gomili, iz različitih perioda njenog stvaranja.

Nju svi dobro znate, ona je bila mondenka, i danas je, bila je skandal majstor, i danas to radi. A pre svega bila je lepotica.

Pa ćujmo ovu lepu princezu nekadašnje JUGOSLAVIJE u svojem najboljem izdanju.

21 August 2010

RAZNI IZVODJAČI 197_ Ne ostavljaj me nikad kad neko svira (Žarko Petrović)


EVO NEČEG ZAISTA NOVOG. LEPU VAROŠKU MUZIKU U FORMI LAKOG DŽEZA KOMPONOVAO JE ŽARKO PETROVIĆ, KOMPOZITOR ZVEZDA OVOG BLOGA, A PESME, NEĆETE VEROVATI, RECITUJU POZNATI GLUMCI JUGOSLAVIJE.

Da bude još interesantnije i dirigent i muzičar na klaviru je opet Žarko Petrović.

______________________________________

Svi dobro znate da se ovde na ovom blogu sakupljaju kompozicije nekoliko eminetnih kompozitora JUGOSLAVIJE kao što su Darko Kraljić, Žarko Petrović i Kornelije Kovač. Trebalo bi i ostale kompozitore da shvatimo ozbiljno i počnemo da ih sakupljamo na jednom mestu ali to trenutno nije izvodljivo. Na primer voleo bih da sakuplja, i Aleksandra Koraća, Kemala montena (kao kompozitora) ili gospodina Novkovića. Svakako da ćemo to jednom početi, to sigurno. Inače ovja blog mora da živi od nečega a to su sigurno kompozitorski radovi. Biće ovde promocija i drugih kompozitora. Kompozitore klasične muzike JUGOSLAVIJE već ste dobro upoznali.

20 August 2010

DUŠKO RADOVIĆ Beograde dobro jutro

Ovaj članak je izbor tekstova iz emisije Prvog programa Studija B - "Beograde dobro jutro". Beogradska radio-stanica Studio B nalazi se na najvišem spratu palate Beograd u Masarikovoj ulici.
Od jula 1977.godine autor ( Duško Radović ) je, iz studija sa visokog mesta, oko pet stotina puta uživo pozdravio Beograd,svakog jutra u 7 časova i 15 minuta.
Zbog visine palate Beograd položaj na kome se nalazi i uloge Studija B u životu Beograda i Beograđana, nije bilo zgodnijeg mesta odakle bi se Beogradu moglo poželeti dobro jutro.
U članku nije promenjen oblik tog jutarnjeg radio-pozdrava. Ovo su samo neki od njih.

NO VI POSETIOCI JUGOZVUKA IMATE RETKU PRILIKU DA ČUJETE GOSPODINA DUŠKA RADOVIĆA UŽIVO, ŠTO JE RETKA PRILIKA NA INTERNETU U DANAŠNJE VREME, MOŽE SE REĆI PREMIJUERA ZAHVALJUJUĆI JEDNOJ ZAGUBLJENOJ KASETI NA BUVLJAKU NA KALENIĆEVOJ PIJACI. KASETA JE SA PUNO NASNIMLJENIH NJEGOVIH PREDIVNIH KOMENTARA O BEOGRADU I BEOGRADJANIMA. POŠTO STUDIO B NEMA NI JEDAN OVAJ SNIMAK VELIKODUŠNO GA USTUPAMO JAVNOSTI I SAMOM (SIROMAŠNOM) STUDIJU B.

19 August 2010

Tamburica 5 - Kad mi dodje da idem





Jos jedan lep album sa starogradskom muzikom i bio je već ovde na JUGOZVUKU ali evo ga opet sa novim linkom.

Ajna, Ciganski rastanak, Ja sam rodjen na obali reke, Kad mi dodje da idem, Kucerak u Sremu,
Ne gledaj me curo tako, Pusta bila pecalbija,
Pustite me iz celije, Zapevajte sa mnom

Tamburica 5

sviraju za vas i to perfektno

BORIS BIZETIĆ 198_ Dobro nam došao Deda Mraze (YU)


Evo nama jednog finog kompozitora koji se proslavio sa najogavnijom шунд grupom Jugoslavije, ROKERIMA SA MORAVE. Ta njegova odvratna grupa nam je donela djubre od narodne muzike i postavila temelje turbo folk otpadu.

No ovaj čovek itekako zna da komponuje lepe pesme i poznat je bio jedno vreme po tome. OOvo je kaseta sa muzikom za decu gde se takodje vidi da lepo komponuje i ovu vrstu muzike.

Sve u svemu čovek je potpuno OK kad komponuje normalnu zabavnu muziku.Čujmo dakle ovu izvanrednu kasetu.

ДОБРО НАМ ДОШАО ДЕДА МРАЗЕ

мада ти није време али би нам пријало мало захлађења.

18 August 2010

MIRKO ŠOUC i njegove HARMONIKE 1979


MIRKO ŠOUC če ove godine na dan početka jazz festivala u Nišu, NISHVILLE-u, dobiti priznanje za celokupni rad. On j eto i zaslušio. U tu čast puštamo ovaj lepi album koji pokazuje sve njegove vrednosti.

Prikazuje ga kao vrhunskog virtuoza na svim vrstama harmonika koje postoje.

Gospodine ŠOUC odsvirajte nam to ponovo.

16 August 2010

JADRANKA STOJAKOVIĆ 198_ Svitanje


Posle one veličanstvene kolekcije singlova evo jednog albuma naše bivše akustičarske dive JUGOSLAVIJE a današnje japanske dive JADRANKE STOJAKOVIĆ

Album se zvao SVITANJE i zove se tako i dan danas.

Ima li nekih informacija o ovoj finoj gospodji iz Japana?

15 August 2010

RAZNI IZVODJAČI Zaječar 1988 2 (YU)


Evo nama GITARIJADE iz Zaječara po ko zna koji put ovde na ovombloguilisajtuilikoznaštajeovoovde.Otprilike u ovo vreme dogadjače će i ovogodišnja GITARIJADA pa zašto se ne bismo ond apodsetili i mi tog doba?

Dakle na kaseti su očigledno mlade talentovane grupe koje nastupaju prvi put i takmiče se na gitarijadi te 1988. godine. Jedno izvanredno izdanje za vas ljubitelej dobrog rocka iz nekadašnje nam JUGOSLAVIJE.

Volite li rocknroll?

14 August 2010

Sekstet SKADARLIJA 1985 Krece se ladja tamo daleko


OVI SU MOMCI STALNI GOSTI OVDE JEDNOSTAVNO ZATO ŠTO SU DOBRI. NIGDE NEMA TAKO DOBROG SEKSTETA KOJI SU JEDNOSTAVNO I LEPO IZVODILI STAROGRADSKE ROMANSE. O OVOM ANSAMBLU IMA DOST APDOATAKA I NA INTERNETU ALI NEKAKO IMA MALO MUZIKE PA ĆEMO MI TO OVDE DA NADOKNADIMO.

12 August 2010

OKTAGON 1989 Nešto se ruši oko nas


Dakle evo nama još jednog zvuka sa drugog bloga ili sajta ili kao u ovom slučaju sa jednog portala. U pitanju je odlična grupa, zvana OKTAGON. Izdanje je iz 1989 iako oni tvrde da je iz 1990.

Sami se uverite kakva je sve muzika svirana po ovoj našoj nekadašnjoj zajedničkoj državi JUGOSLAVIJI i to na svakom njenom kraju.

Dakle sada svira za vas

ОКТАГОН

Listen to this fine RNR from former YUGOSLAVIA. This was the best time for RNR and the worst time for us all in that same country we loved.

PERGAMENT 1988 Vruća linija


DANAS smo u potrazi za vrućim linkovima po internetu koji bi vas možda interesovali. Tako smo nabasali na ovu ploču koja je jako skupa u originalu za pare (od 40. - 120 evra, kako vas ko predje) tako da vam je bolje da je skinete sa

ЈЕДНОГ ЛЕПОГ САЈТА

nego da je kupite u originalu. Sajte je to posvećen metalu i naravno tamo ima i detaljnih podataka. Zato danas požurite i skinite ovaj veoma skupi album.

Na tom sajtu piše i notorna glupost nekog jebivetra koji je po godini izdanja ovog albuma ovu grupu pripojio samo Srbiji a ne i JUGOSLAVIJI. Mi ispravljamo tu nepravdu i prezentujemo ovaj sasvim novi zvuk ovde na JUGOZVUKU.

Moram reći da na ovom linku gore fali jedna stvar, a da na onom drugom linku u naslovu ne fali ni jedna ali je loša rezolucija. Odaberite!

JADRANKA STOJAKOVIĆ sa drugih sajtova

JADRANKU STOJAKOVIĆ NARAVNO SVI VOLIMO ALI AJDE MALO DA SE OSVRNEMO PO DRUGIM SAJTOVIMA I VIDIMO ŠTA SE SVE TAMO NUDI. INAČE JA JAKO VOLIM NJENE ALBUME I USKORO ĆU POSTAVITI OVDE ALBUM KOJI IMA IME "JADRANKA" ALI PRE TOGA MALO OSTALIH LINKOVA SA INTERNETA. INAČE DOTIČNA GOSPOJA NAM JE OBEĆALA PONOVNO POJAVLJIVANJE OVDE U BEOGRADU SA ČISTO JAPANSKOM MUZIKOM KOJU SVIRA TAMO U JAPANU. LIČNO TO NE VOLIM, VOLIM NJEN JUGOSLOVENSKI OPUS KOJI NEMA PREMCA U AKUSTIČARSKOJ MUZICI JUGOSLAVIJE. ŽIVELA TI NAMA JADRANAKA I PEVALA NA MA KOM JEZIKU HOĆEŠ, UVEK ĆEMO TE VOLETI.

Emisija MATINADA iz 1987. godine


Ova slika je tu samo da vam skrene pažnju na ovaj lep post posvećen klasičnoj muzici i jednoj emisiji koja je opstala i dan danas i zove se MATINADA ali nažalost pošto nemamo ilustraciju takvog jednog pojma onda smo uzeli sliku prave Matinade, jednoč čuvenog letovališta. To je to.

Dakle sama emisija MATINADA ima dugu tradiciju pa ćemo ovde čuti jednu emisiju iz daleke nam 1987. godine. Ta emisija, jasno vam je, bavi se klasičnom muzikom i ovde je lepa prilika malo da slušamo klasičnu muziku i čujemo lep glas (meni nepoznate) voditeljke. Ovakve kasete su retka stvar i mogu se naći po buvljacima ako pažljivo gledate i tražite. Savet: tražite kasete koje su ispisane lično, rukom jer samo takve sadrže ovakve lepe snimke.



11 August 2010

LJUBA MANASIJEVIC 1990 Vostani Serbie (SER)


Dakle evo nama potpuno novog zvuka s kraja 80-tih godina u obliku glasa pojca LJUBE MANASIJEVIĆA koji je tada uz već poznatog Pavla Aksentijevića bio drugi poznati pojac.

Ovo su zadnje godine postojanja JUGOSLAVIJE ali muzika ide dalje i dalje, razvija se, videli smo i ćućemo još dosta demo snimaka mnogih bendova ali ćućemo i ovakve kasete koje se tada pojavljuju.

Ljuba Manasijević je opstao i do danas i traje, peva, istina ne onako kao Pavle Aksentijević sa nekom svojom grupom već samostalno sa samo sa svojim glasom, akapela. Poneke od tih pesama je sam napisao.

ВОСТАНИ СЕРБИЈЕ
 

08 August 2010

Kolekcija singlova za nedeljno prepodne







SVE LEPA MUZIKA VEĆINOM IZ 50-TIH I 60-TIH I JEDNA IZ 1972. GODINE, DAKLE STARINE MEDJU NAMA.

Javite se ako volite ove nedeljne kolaže da ih pravimo opet, odnosno dajte neku temu za sve ovo. Možda "TEMATSKA KOLEKCIJA ZA NEDELJNO PREPODNE"?

Pece Atanasovski - Makedonski narodni ora

Od naseg drugara Rona iz USA opet imamo raritet, autenticne
zvuke iz Makedonije (ploca je iz 1979. godine)

A1 Teskoto
A2 Buvcansko
A3 Skudrinka
A4 Crnogorka
A5 Jeni Jol
A6 Cupurlika

B1 Kopacka
B2 Baba Djurdja
B3 Kalajdzisko
B4 Masko Berance
B5 Zensko krsteno
B6 Kucano oro
B7 Staro zensko krsteno

MP3/320

FLAC

Hvala RON

IDIOGEN 1988 Winter in Italy (YU)


Evo nama opet dobrih starih demo bendova iz nkadašnje nam JUGOSLAVIJE. Volite li ovakve snimke?

IDIOGEN

svira za vas. Ako imate nekih podataka javite nam.....

Good rock from ex YUGOSLAVIA on this brave cassette

07 August 2010

HASIM KUCUK HOKI 1983 Hoki III (YU)


Vratismo se opet ovom neobičnom izdanju, ovog puta trećoj kaseti (četvrta je bila davno) iz nekog perioda koji nismo ni pretpostavili da je a to je vreme održavanja Zimske Olimpijade u Sarajevu i JUGOSLAVIJI. Jedan izvanredan dogadjaj ovog put apotkrepljen i ovom dobrom narodnom muzikom toga doba. Majstor zabavljač je Hašim Kučuk HOKI.

HAŠIMAGA

Great music dedicated to the Winter Olympic games i Sarajevo, YUGOSLAVIA in 1984.

06 August 2010

ANSAMBL MILETA UROŠEVIĆA














Sezdesetih godina kada je stil sviranja Mije Krnjevca vec bio opste prihvacen od harmonikasa - dugmetaraca, mnogi harmonikasi - klavirci sa manjim ili vecim uspehom podrzavaju Mijin stil sviranja, sto nije ni malo lako, s obzirom da su dirke manje pogodne za tehnicki komplikovano sviranje Mijinih kola. Jedan od najuspesnijih podrzavalaca Mijinog sviranja na klavirskoj harmonici bio je sezdesetih godina Mile Urosevic koji je tako uspesno "skidao" Miju Krnjevca da i najizvezbanije uho nije moglo lako da zakljuci i razazna da to Mijine numere svira harmonika - klavirka! Kada je vec postigao tu perfekciju Mile je verovatno shvatio da imitiranje necijeg stila nema smisla pa je odustao od teznje za tim da sebi stvara solisticku karijeru, nego je svoj instrument podredio orkestru. Harmonika Mileta Urosevica prestaje da bude instrument kojeg prati orkestar vec je ona podredjena orkestru. Sa trubom i klarinetom u orkestru Mile Urosevic je sa svojom harmonikom u drugom planu pa je tako dobijen "novi zvuk" narodne muzike. Tako da treba da se zna, da je rodoslovnik toga novog talasa upravo on.
Ovaj vrsni muzicar iznenada je prosto nestao iz Jugoslavije, onda kada je bio na vrhuncu slave....Putevi zivota odveli su Mileta u Kanadu gde je osnovao skolu za harmonikase....
Preuzeto sa Harmonike.net

Ansambl Urosevic - Angelovsko oro
Ansambl Urosevic - Golubacko kolo
Ansambl Urosevic - Hora romana
Ansambl Urosevic - Ilindensko oro
Ansambl Urosevic - Kaletovo kolo
Ansambl Urosevic - Knezevacko kolo
Ansambl Urosevic - Pocersko kolo
Ansambl Urosevic - Pozarevacko kolo
Ansambl Urosevic - Soborsko oro
Ansambl Urosevic - Tosin orijent
Ansambl Urosevic - Vasarsko kolo
Ansambl Urosevic - Mars Na Drinu (violina V.P.Carevac)
Ansambl Urosevic - Nizamski rastanak (violina V.P.Carevac)

Ansambl Urosevic 1

Ansambl Urosevic - Cumicanka kolo
Ansambl Urosevic - Uzicko kolo

Dva kola

05 August 2010

Novi stari singlovi na JUGOZVUKU





Četiri singla potpuno različite namene i muzike. Važno je reći da jedne pesme Lada Leskovara nema jer je singl bio jako izgreban. Ali nema veze odlični singlovi za različite kolekcije. Ponavljamo ovu kolekciju i dodali smo jedan lep singl gde Nenad Rajčević peva u saradnji sa KORNI GRUPOM!

Singlovi zbrdazdola - za svakog po nešto


POGLEDAJMO RADI LI OVAJ LINK za ove singlove zbrda zdola bez iakkvog reda? Mislim da rade a stari su dve godine.........

SLOVENAČKA FILHARMONIJA 196_ Horovi iz opera


Sad se malo vraćamo u veoma daleku prošlost da bi čuli slovenačku filharmoniju i njova izvodjenja horova i uvertira iz poznatih opera.

SLOVENAČKA FILHARMONIJA

Ako želite malo da se informirate o ovom veoma poznatom ansamblu nekadašnje JUGOSLAVIJE otidite na njihov sajt (šta bi bilo da smo imali internet u vreme postojanja JUGE?) i pročitajte malo o njihovom današnjem radu.




04 August 2010

102 godina od prve muzike za film - 102 years of soundtracks



Otprilike ovih dana navršava se 102. godina od pojave prve muzike za film u nekom filmu. Proslavićemo to na dostojan način ponavljanjem linka za muziku iz filmova Jugoslavije. Setite se samo koliko ste voleli ovaj film iz te naše dobre stare JUGOSLAVIJE i setite se da ste nekad išli u bioskope i trošili tamo dobre pare. Setite se i žickaroša i preprodavaca karata ispred bioskopa Slavija, Zvezda, 20. Oktobar i Odeon.

Otpisani, Grlom u jagode, Vruć vetar, Salaš u Malom ritu, Sivi dom, Sava mala, Bolji život, Srećni ljudi, Miris poljskog cveća, Vlak u snegu, Sećaš li se Doli Bel, Otac na službenom putu, Petrijin venac, Specijalno vaspitanje, Balkan express i Nacionalna klasa.

Sve vrhunski filmovi i odlična muzika. Omot ćemo uskoro postaviti ovde ali od aksetnog izdanja, što pretpostavljam vama nije važno, važno je da se dobro zezamo i slušamo najčuvenije teme iz najpoznatijih jugoslovenskih filmova. LINK JE STAR ALI RADI!