NACRTNA GEOMETRIJA

29 January 2009

FESTIVAL NOVI ROCK Ljubljana 1982


Stvarno jedna retka kaseta u opticaju po blogerskim zajednicama posvećenim Jugoslaviji, i to dobra kaseta sa "živim" snimkom koncerta koji se davno dogodio.

Dakle grupe 92, ELEKTRIČNI ORGAZAM, Otroci socijalizma, KUGA, OIkult čine ovaj odlični koncert. Na samom omotu imate i spisak pesama El. orgazma a ostalih stvari drugih grupa nema.
Ja lično pravu sliku sa ovog koncerta nemam ali ću se sigurno potruditi da dobijem.

FESTIVAL NOVI ROCK 1982 was a festival of "new vawe" in former Yugoslavia. There are very interesting bunch of groups there. ELEKTRIČNI ORGAZAM, 92, OIKULT and KUGA (Plegg). It was taking palce in Ljubljana.

FESTIVAL NOVI ROCK Ljubljana 1982, PART ONE and PART TWO.

28 January 2009

Razni singlovi sa svih strana JUGE

Nema slike za ovu belešku na JUGOZVUKU jer su ovo singlovi koje sam skupljao radi upotpunjavanja kolekcija pojedinih pevača i grupa sa ove liste i tako se napravi ova fina kolekcija.

Boba Stefanović u pratnji Vlade i Bajke, CICA MACE, Dado topić peva o Plavima, DRUGI NAČIN, Prošlo vrijeme (u stvari grupa DRUGI NAČIN), Ipe Ivandić, JADRANKA STOJAKOVIĆ, KORNI GRUPA, Grupa SAN, SMAK i grupa TIME u saradnji sa Josipom Lisac.

SINGL REPREZENTACIJA za JUGOZVUK nema šta.

ROMAN BUTINA 1979 Melodije iz filmova



Lepo mače BO Derek sa omota ovog odličnog albuma majstora Hammond orgulja i sintisajzera Romana Butine govori sve.

Lepa muzika iz poznatih filmova je garant finog opuštanja uz ovu ploču - kasetu. Čovek sve svira ovde sam i to odlično radi.

Možda je zamerka što na albumu ne piše iz kojih je to filmova već su to poznate pesme pa je teško prepoznati baš sve filmove odakle je ta muzika.

ROMAN BUTINA ponovo za vas ovde na JUGOZVUKU.

27 January 2009

Kad je bilo lepo u Jugoslaviji biti MEKSIKANAC?

Lep članak o dobu kad su Srbi bili Meksikanci. Ustvari to je priča o muzici, meksičkoj muzici, koja je začudo ovde imala dosta slušalaca. Pa evo te muzike opet na JUGOZVUKU, vidim da se traži.

01 nemoj se zeniti 02 tamne noci 03 ljubimac zena 04 kome da poklonim ljubav 05 kad je volim neka patim 06 pesma iz krcme 07 sam ko vetar 08 ne tesite tudje zene 09 samo kad bi moja bila 10 za ljubav zasto da molim 11 razvod braka 12 balada o tuznom zivotu 13 pijem da razbijem tugu 14 lepa crnka 15 pesma majci

16 zbog tebe devojko
17 ti samo ti 18 ja pustolov 19 usamljeni decak 20 Margareta Margarita Margo 21 ptica sa planina 22 ostalo je jedno dete 23 plave oci 24 jesenji bol 25 volim ceo svet 26 prolazna ljubav 27 sto srca 28 pevaj i ne placi 29 zbog tebe pijem 30 talasi 31 umrla je ljubav


Sad je na finom linku koji će da potraje oko godinu dana ako se skida dovoljno dugo.

MILIĆ LJUBOMIR i PALOMA samo za posetioce JUGOZVUKA .

JOVAN JOVICIC - Sa svojih singlova 197?



Nikad do sad nisam naleteo na singlove jednog izvodjača sa rednim brojevima izdanja koji su jedan za drugim. Ovo je prvi slučaj. Znači dva singla izdata u PGP-u izdata su jedan za drugim i na jednom su dve svite a na drugom 4 kompozicije koje predstavljaju medjunarodne standarde za gitariste.

JOVAN JOVIČIĆ, najveći jugoslovenski gitarista, na svojim singlovima iz sedamdesetih.

PEPEL IN KRI 1979 Festivali


Nikako ne možemo a da se ne podsetimo najvećeg vokalnog sastava u istoriji Jugoslavije benda PEPEL IN KRI odakle su potekli OTO PESTNER i DITKA HABERL, dva vrsna pevača.

Tradicija slaganja glasova valjda Slovencima uvek ide od ruke pa je ovaj bend, nastao u sedamdesetim to pevanje doveo do vrhunca.

Ovde su skupljene sve melodije sa singlova vezanih za festivale na kojima je ova grupa izgleda dosta učestvovala.

Tu je Dalmacija, Pesem za dinar, Samo tvoje ime znam, Lepo je doma, Reggae na deževen dan, Superman, Mala Ana, U meni živiš ti, Nihče ne ve, še njamanj ti, Ves svet naj ljubi.

PEPEPL IN KRI na festivalima širom Juge 1979.

26 January 2009

ANA MARIJA 1991


Posle duže vremena evo jednog kurioziteta na JUGOZVUKU. Album grupe Ana Marija.

Muzika deluje sveže i novo iako je staro. Ploča je iz 1991. u nezavisnoj produkciji. Intresantno je videti te ploče iz tog doba kad su razni izdavači izdavali ploče ali ih je sve presovao PGP. Takvih izdanja ima puno i ova ploča spada u takva izdanja i danas imaju dobru cenu. U Beogradu ova ploča košta oko 10 evra.

Sve jedno za vas je besplatno.

ANA MARIJA iz 1991.

Ansambl BORISA KOVACICA 195? - Vsi mladi fantje



Još jedna ploča puna dobrih starih polki i valcera iz te naše bivše države JUGOSLAVIJE. Naravno to sve izvodi slovenački bend koga vidite na slici.

Izvanredan ženski vokal mačkice koju vidite na slici. Ploča pretpostavljam da je iz pedesetih po dizajnu. Ali muzika je odlična.

01. Vsi mladi fantje
02. Povej dekle
03. Zeleni gozdovi
04. Življenje je lepo
05. Cvet je u vetru
06. Pismo materi
07. Mladi vojaki
08. Misel na tebe
09. Pesen škratov
10. Kje je čas

Kompozitor je Boris Kovačić lično a solo vokali su Stanka Kovačić (žena mu ili sestrica?) i Danilo Čadež.

24 January 2009

ESMA REDZEPOVA 1973 Odzacar


Evo nama nove donacije jednog našeg vernog slušaoca (pardon) pratioca ovog bloga.

ESMA i ansambl Teodosijevski su uvek rado vidjeni gosti na ovom blogu, kad nadjemo njihove ploče.

Esma peva Odžačar i Pjesmu šeher Sarajevu.

23 January 2009

IVANKA KRASEVEC Bele roze iz Aten 196?




Donacija našeg poštovaoca i stalnog gosta koji voli slovenačke pesme, polke i walcere. Medjutim ovde se radi o modernim kompozicijama i stranim autorima. Treba čuti ovaj singl.

U pitanju je singl IVANKE KRAŠEVEC pa ga slušajte i vi.

Ivanka otpevajte nam vaše pesme samo za ljude na ovom blogu.

MALO video SPOTOVA na Jugozvuku

Evo ih opet, isti oni koji nisu mogli da se skinu ili podignu ili downloaduju ili kako hoćete...

Dakle GENERACIJA 5 i OLIVER DRAGOJEVIĆ sa poznate televizije nekadašnje Juge Tv Palma.

Javite se ako imate i vi nekakve video spotove za postavljanje ovde. Ja ne poštujem toliko video spotove i video fajlove jer jednostavno se to vezuje za kraj Jugoslavije pa me to podsećanje oneraspoloži.

Svestenicki hor STEVAN HRISTIC - Srpske slave



Sad su upravo prošle sve slave koje je trebalo izdržati i poseteti sve one do kojih ti je stalo.

Stari običaji, stari način i muzika koja prati takav običaj.

Sveštenički hor STEVAN HRISTIĆ samo za vas ovde na JUGOZVUKU.

22 January 2009

VOGOSCA Festival nove narodne muzike 1988


Pa konačno sam došao do jedne kasete sa muzikom sa ovog prestižnog festivala novokomponovane narodne muzike stare nam Jugosalvije.

Priznaćet ei slika na naslovnoj strani je izvanredna. Pevači su:

Vesna Zmijanac
Nada Topčagić
Muhamed Mujkanović
Merima Njegomir
Zekerijah Džezić
Milan Babić
Snežana Djurišić
Nedeljko Bilkić
Dino Berković

Orkestar RTV Sarajevo pod upravom S Vidovića.

VOGOŠĆA 1988 samo za blogere na JUGOZVUKU

21 January 2009

Sa STAROG GRAMOFONA na JUGOZVUK




JIMMY STANIC Bernardine JIMMY STANIC Buenas noches mi amor JIMMY STANIC Oh Lilly JIMMY STANIC Zamagljen prozor MIKI JEVREMOVIC Crazy love MIKI JEVREMOVIC Lora ja te volim P ZIVOJINOVIC 1 Rok o roku P ZIVOJINOVIC 2 Pticji rok P ZIVOJINOVIC 3 Plavi dan P ZIVOJINOVIC 4 Nek prodje to sve V VUKOV Ciganska noc V VUKOV Dodji mi u snu V VUKOV Malo tvoje ljubavi V VUKOV Moje srce jos se nada

Pa eto malo starine na JUGOZVUKU, šta fali. Samo ne kukajte na linkove nego odma pravite svoje linkove i šaljite ih ovde da obnavljamo. Interaktivni JUGOZVUK nema šta!

RAZNI IZVODJACI 12 zlatnih kola 1982


12 zlatnih kola izvode 10 orkestara sa virtuozima na harmonici.

ACA KRNJEVAC ork Adranski vez, Sarplaninska sota ACA SISIC ork Zvecansko kolo BRANIMIR DJOKIC ork Ciganski urnebes DRAGAN ALEKSANDRIC ork Zupsko kolo MIRKO KODIC ork Sanela kolo NOVICA NEGOVANOVIC ork Biser kolo, Dunavski vihor RAJKO MARINKOVIC ork Romska setnja 12 zlatnih kola SLOBODAN BOZINOVIC ork Dunavski vrtlog TOMICA MILIC ork Sumadijsko lagano kolo VLADETA KANDIC ork Najciganskije vasarsko kolo

20 January 2009

Humoristicki narodni pesni od Kumanovo 197?


Prva donacija u novoj 2009 godina od naseg postovaoca sa teritorije exJuge je ovaj singl, za koji mislim daje stvarno retkost.

Donator je Armanescu Arman.

HUMORISTIČNI NARODNI PESNI od Kumanovsko


19 January 2009

BRANIMIR DJOKIĆ na JUGOZVUKU




MAESTRO prvi put ovde na blogu o zvucima s aprostora Jugoslavije. I to iz svog ranog perioda kad je bio jako mladjan (ne Dinkić). Prva harmonika Srbije onoga doba demonstrira svoje umeće na visoko umetnički način.

A kako taj virtuoz izgleda danas evo i članka o njegovoj prošlosti.




BRANIMIR DJOKIĆ was one of few greatest virtuoso players on accordion in former Yugoslavia. Here we offer you to hear him when he was at his begginings. BRANIMIR DJOKIĆ performs for you.

Ansambl DALMACIJA




Evo nama opet naših lepih klapa.

Ansambl DALMACIJA je već ovde bio na blogu ali nikad nije dosta. To je pravi autentični narodni zvuk Hrvatske i onda u Jugoslaviji i danas u neovisnoj Hrvatskoj.

Autentično je uradjen i ovaj album, u aranžmanima Mario Nardelija.

Ovaj album ima ovaj LINK za one kojima vazda nešto ne radi i ne štima.

16 January 2009

250.000 poseta nije malo

250.000 vas je došlo ovde da se lepo provede istražujući zvukove JUGOSLAVIJE sa nama. Ovde je bio u poseti ceo jedan grad (prešišali smo grad Kragujevac) a biće sigurno još. Želimo da stignemo grad Niš po broju stanovnika (oko 300.000) pa prema tome slobodni ste da i dalje dolazite, skidate, postavljate svoje linkove albuma sa zvukovima Jugoslavije kojih ovde nema (ne mogu ja da nadjem baš sve!).

Želim vam da se lepo provodite i da ne zakerate mnogo oko linkova jer je to nešto nepovezano sa mnom i sa svima ostalima koji učestvuju u kreiranju ovog sajtamislimbloga.

ŽIVELI!

You were visiting this blog in enormous number of 250.000 till yesterday (15.01.2009.) and i hope you will visit this sitemeansblog in much larger number. The number of 250.000 is aproximately the city of Kragujevac and we will seek the city of Niš (arround 300.000). CHEERS!



PARTIBREJKERS vezbaju negde u studiju na Dan Mladosti ali 2005. godine

Jura Stublic i FILM u Beogradu 2003 (posle 13 godina)






Jura Stublić i FILM (neka verzija) u Beogradu 2003. godine

22. novembar
24. novembar

ZANA - Uzivo na ORA Letenka 1986

Pa predjosmo i 250.000. poseta na ovom sajtumislimblogu i evo da ispunimo neka obećanja u vezi sa tim.

Prvi poklon je koncert grupe ZANA na Omladinskoj radnoj akciji Letenka (ili Lepenka) na Fruškoj gori. Ko zna tačan naziv ove ORA nek se javi (ima jedan postilac koji ima tačne podatke o tome) i to je to.



ZANA na ORA Letenka 1986

Evo dobili smo odmah jedno objašnjenje o ovoj radnoj akciji - "Letenka na Fruskoj Gori je bilo Omladinsko naselje SORA Partizanski Put, ovo SORA znaci Savezna Omladinska Radna Akcija"...
Hvala VALDANOS!
Isti gospodin nam je ostavio i nazive pesama.......

1. Leto (2:54)
2. Pepito pantalone (2:33)
3. Natrag na voz (4:21)
4. Sve devojke (2:29)
5. Noc u satoru uzdaha (2:41)
6. Bar jednom nedeljno (3:23)
7. Ujutro u sedam (3:43)
8. Gledam kroz prozor (4:22)
9. Do neba (4:57)
10. Nikad nedeljom (6:00)
11. 13 je moj srecan broj (5:05)
12. Mladicu moj (4:17)
13. Nisi vise beba (4:03)
14. Crvene lale (3:01)
15. Dodirni mi kolena (5:33)
16. Majstor za poljupce (4:23)
17. Jos ovaj dan (4:26)
18. Pahulje (4:04)

15 January 2009

Stevan St. Mokranjac LITURGIJA ponovo ovde


Jedan od moćnih zvukova Jugoslavije - muzika Stevana St. Morkanjca.

Liturgija u kompletnom obliku počinje sa zvukom pravih crkvenih zvona.

Odlično izvodjenje Hora KOLEGIJUM MUZIKUM.

Sve u svemu odličan zvuk. Ponovo ovde na JUGOZVUKU.

NEDELJKO BILKIC Petstotina dana 1968


Stavili smo ovaj singl kao samostalan album jer je izvanredan po pesmama i kao ilustracija rada harmonikaškog dua Radojke i Tineta Živkovića kao i samog Bilkića.


Fatima, Lijepi li su mostarski dućani, Oj Vrbasu ti mi čuvaš tajnu i Pet stotina dana.

Pošto gosn Bilkić ima ovde kapu JNA pretpostavljam da su tih petstotina dana bili upravo dani odsluženja vojnog roka u JNA. Ljudi su u to vreme pevali lepo o vojsci.

NEDEJKO BILKIĆ Pet stotina dana

14 January 2009

50 godina MUZICKE OMLADINE Beograda


Ovde je reč o organizaciji osnovanoj u staroj nam JUGOSLAVIJI a sve sa idejom da promoviše mlade umetnike (klasične muzike) kao deo sistema JEUNESSES MUSICALES organizacije sveta. Ovih 50. godina Muzička omladina Beograda je proslavljeno bez neke veće pompe 2004. godine i iz toga se izrodio jedan CD koji sam "nabavio" na lokalnom buvljaku u Beogradu. Da nije istina bilo bi tužno!

Svejedno to je organizacija za divljenje kroz koju je prošlo dosta mladih muzičara i koja još (hvala Bogu) opstaje i gradi nove mostove pomoću muzike i mladosti sa svetom. Ovde ćemo postaviti samo deo dokumentacije sa tog CD-a (baš se nisu proslavili sa prezentacijom svojih 50 godina) da bismo imali u vidu i te zvukove Jugoslavije koji nikad nisu prstali da odzvanjaju u našim ušima i "imaće svoj eho u večnosti" što reče jedan filmski heroj.





Na ovom starijem videu je maestro Bojan Sudjić kako diriguje na Letnjoj duhovnoj akademiji, ne zna se koje godine i gde.
Postavićemo još videa za skidanje ovde.
KVIZ 1991. godine
Medjunarodno takmičenje Muzičke omladine (Ana Rabinova)
Medjunarodno takmičenje omladine (Trio "18")

STAROGRADSKI BISERI 5 (1974)


Uobičajeno dobra ploča JUGOTONA sa starogradskom muzikom iz 1974. godine. Da vidimo šta imamo ovde.

Aca Trandafilović, Anica Zubović, Danica Obrenić, Divna Djoković, Dragoljub Lazarević, Ivana Pandurović, Ljiljana Šljapić, Miodrag Bogdanović, Predrag Gojković, Sekstet SKADARLIJA, Slavko Perović i Živka Djurić.

12 vrhunskih izvodjača izvode 12 vrhunskih pesama u aranžmanima Žarka Petrovića. Šta više čovek poželeti može?

Pa da nadjemo i ostale nastavke......

12 January 2009

TITOV govor na XI konkresu SKJ 1978 ponovo ovde na blogu


Dugo sam jurio da nadjem ovaj primerak jer je uradjen po svim profesionalnim kriterijumima ploče koja treba da postane marker u tim izdanjima.

I do sada smo imali prilike da čujemo Titove govore ali ovaj je konkretizovan na XI kongresu SKJ 1978. godine (20. jun). Snimak traje koliko i njegov govor oko sat vremena. Tu prvi put saznamo da su ploče mogle da budu rezane i do fantastičnih sat vremena. Otisak je izvanredan a dizajn osavremenjen. Katalog sadrži ceo njegov govor u tekstualnom obliku a ploča zvučni zapis.

Ostalo su neverovatne fotografije iz njegovog svakodnevnog života i rada.

Za kolekcionare prava poslastica. Ne mora se biti poštovalac J.B. Tita da bi se ovo imalo. To je jednostavno najpoznatiji zvuk Jugoslavije i to je to.

Katalog slika iz ovog izdanja je dostupan u okviru ovog fajla i ima veliki broj fotosa i u velikom su formatu (format LP omota). Osim slika ti je i kompletan govor odštampan kao tekst.

This is a very rare and luxury edition of one of Titos speeches. It is a speech on XI Congress of SKJ party of which he was a lifetime leader. The Congress took place in Belgrade in 1978. (June 20.th). The luxury pictures will be posted later.

Orkestar NIKICE KALOGJERE Adria sound 1984


Puno dobre instrumentalne muzike kompozitora lakih nota NIKICE KALOGJERE na ovom izdanju Jugotona iz 1984. godine.

Tu se kriju i neki njegovi hitovi ali su neprepoznatljivi iz jednostavnog razloga što nema pevača na tim snimcima već su u pitanju instrumentali.

NIKICA KALOGJERA is famous Yugoslav composer for festivals and this is his instrumental recording from 1984.

30 godina JUGOTONA


Zanimljivo izdanje od koga možemo da saznamo i to kad je osnovana firma JUGOTON - Dakle to je bilo 1947. godine.

Ovo je ploča koja ima gomilu lepih hitova koje svi znate ali ima i jedan kuriozitet, lepi kalendar na kome su popisani festivali stare nam JUGE i tu konačno iamte spisak kad je koji festival bio održavan u Jugoslaviji i gde. Izvanredan kalendar za 1978. godinu za podsećanje.

30. godina JUGOTONA za podsećanje i na jugoslovenske festivale.

Sa ovim albumom počećemo i proslavu dobijanja još jedne zvezdice od strane GOOGLE-a (sad ovaj blog ima rejting 3 od 10 a do sada je imao 2 od 10) na koji smo ponosni kako ja tako treba da budete i vi koji verno dolazite ovde i učestvujete aktivno u stvaranju zvučne slike nekadašnje JUGOSLAVIJE. With this album we begin to celebrate the GOOGLE RANK of 3 of 10 which can be visible if you install Google toolbar on your browser. This is a very good rating for me and your contributions that makes this blogg interesting to all.

08 January 2009

INDEKSI 1990 (Diskoton)


Razlog što i dan danas skupljam izdanja INDEXA je taj što na ponekoj od tih kompilacija ima po neka stvar u potpuno drugačijoj verziji nego što inače znamo. Ovde je to slučaj sa drugom ili trećom stvari.
Ko ima te dve stvari nek proveri videće da je ovde postavljena druga verzija.

INDEXI 1990 su kolekcija singlova Diskotona iz iste godine.

07 January 2009

Hor GLINKA izvodi liturgiju Sveti Jovan Zlatousti od Mokranjca


Pa danas je svečan dan za sve one koji slave Dan rodjenja Hristovog po Julijanskom kalendaru tako da ćemo se malo baviti i duhovnom muzikom.

Ovde je u pitnaju najčuveniji hor na svetu GLINKA i njihova interpretacija Liturgije Svetog Jovana Zlatoustog Stevana Mokranjca.

Srećni vam praznici i uživajte.

Moćni Hor GLINKA prvi put na ovom blogumislimsajtu.

06 January 2009

Glasbena sola DOMZALE 1950-1980


E ovo je pravi raritet sa stanovišta zastupljenosti ploča na kojima sviraju djaci muzičkih škola po Jugoslaviji. Ovo je veoma velika retkost i kad se pogleda da su svi izvodjači i kompozitori upravo deca i njihovi nastavnici iz ove škole. Ovo je dokaz i teorije da su komunisti najviše imali novca za razvoj umetnosti. Dakle ovako jedno malo mesto kao što je (bilo?) Domžale ima muzičku školu!? Pogledajte samo godište te škole, ako 1980. godine slave 30. godina postojanja znači da ako danas slave uskoro će 60-ta godišnjica?

Izvanredan repertoar kompozitora koji su profesori te škole, izvodjači su naravno đaci te čkole a "saučesnici" su i dečiji hor osnovne škole JOSIP BROZ TITO iz istog gradića.

Na prvoj strani je nekoliko manjih dela za solo instrumente a na B srani nastupaju sa pomenutim dečijim horom.

Sve u svemu vrhunski raritet za sakupljače zvukova sa tla Jugosalvije.

Voleo bih da mi neko napiše da li su neki od ovih muzičara sa pločepostali poznati izvodjači u Sloveniji danas ili da se samo jave da kažu malo više o ovoj školi. Unapred hvala.

RADOJKA I TINE ZIVKOVIC pisu pesme svojim sinovima 1968


Vrlo zanimljiv singl pa sam odlučio da bude potpuno sam iz pijeteta prema čuvenoj muzičkoj familiji iz Srbije.

Radojka i Tine Živković su stvarno imali bogatu karijeru. U narodnoj muzici su uspeli tokom svoga rada da očuvaju originalni zvuk srpske narodne muzike. Snimili su bezbroj ploča (singlova) i kao svoje i sa drugim pevačima i orkestrima. Imali su i solističke nastupe širom Jugosalvije i na festivalima narodne muzike u nekadašnjoj nam državi.

Ovo je singl gde njih dvoje nastupa sa svojim sinovima i to kako u narodnoj tako i u pokušaju da zasviraju klasičnu muziku. Tako je na singlu i postavljena pesma Andante cantabile od Stanojla Rajičića da se njihova dva sina oprobaju u klasičnoj muzici. Singl je iz 1968. godine.

05 January 2009

JUGOSLOVENI 1988 Doslo mi je da se napijem - obnovljeno izdanje


Ništa lepše nego kad grupa svojim imenom asocira na Jugoslaviju. Ovde je to više nego očigledno.

Njihov album "Došlo mi je da se napijem" je ovde u obnovljenom izdanju.

Sjajan početak nove 2009. godine..........

JUGOSLOVENI pevaju ovde na JUGOZVUKU za vas (jugoslovene?).

Deco pevajte s nama opet ovde na JUGOZVUKU


Pa juče (2o. novembar) je bio Svetski dan deteta. TO je dan kad je usvojena Deklaracija deteta 1989. godine i od tada se slavi taj dan. Sigurno je da je nekadašnja Jugoslavija bila medju prvim potpisnicima tog dokumenta jer se pominje godina 1989. kao godina usvajanja tog dokumenta. I sigurno je da je tada Jugoslavija bila medju malim brojem tadašnjih zemalja koja je to uradila i verovatno je bila i inicijator tog dokumenta.

Pa evo da malo proslavimo i taj datum evo kasete sa muzikom iz serije "Deco pevajte s nama" iz davnih sedamdesetih godina kad je ta država Jugoslavija imala dosta novca za ovakva izdanja kojima nema kraja. Ja inače biram po mom ukusu koja izdanja da postavim ovde vezano za dečju muziku inače bismo bili preplavljeni izdanjima te vrste muzike.

U današnje vreme "demokratske vlasti" po trabant državicama sa prostora exJUGOSLAVIJE nemaju ni novca ni volje za dečju muzičku produkciju. Sramota!

Ponovićemo ovaj lepi album za dečicu za jednu Yucu.

04 January 2009

MILE BOGDANOVIC ponovo ovde

MILE BOGDANOVIĆ je afirmisan pevač i ovo je jedan od njegovih brojnih albuma. Album je bez omota ali će vam se sigurno svideti jer su još uvek dani kad se ovakva muzika sluša.

01 - Bledi mesec

02 - Bela ružo
03 - Ti ne znaš šta je ljubav
04 - U nadi
05 - Papirne ruže
06 - Što se bore misli moje
07 - Tužna je nedelja
08 - Od prvog dana susreta
09 - Za jedan časak radosti
10 - Ima dana
11 - Kad za Marjanom zađe dan
12 - Hvala

MILE BOGDANOVIĆ peva za JUGOZVUK

03 January 2009

OLIMPIJSKA PLOCA 197?


E ovo je stvarno lep primerak ploče za JUGOZVUK. Na A strani zabavnjaci na B strani NARODNJACI i to sa svih strana Juge. Namenjena je skupljanju sredstava za Olimpijadu 1972. godine(?) i verujem da je bila uspešna. Na njoj je skupljen krem pesama jednog i drugog žanra, čak se provukla i KORNI GRUPA.

Stvarno lep OLIMPIJSKI doprinos muzici ili muzički doprinos OLIMPIJADI. Kako hoćete.

OLIMPIJSKA PLOČA još mami uzdahe za prošlim vremenima. Proverite zašto.

02 January 2009

ZVONKO BOGDAN i orkestar Sandora Lakatosa


Zahvaljujući jednom našem posetiocu dobili smo "adekvatan" album za ovo doba godine, dakle za proslavu Nove godine.

ZVONKO BOGDAN je bio velika zvezda naše bivše domovine JUGOSALVIJE i kao takav je i ostao. Ima koncerte širom exJuge i i idalje drži tron u ovakvoj vrsti muzike.

Milane hvala za tvoju prvu donaciju i jako "konkretnu".

ZVONKO BOGDAN i orkestar Šandora Lakatoša samo za posetioce ovog bloga.

01 January 2009

Muzicka grupa UZUN 1983 - Makedonija


Evo nečega iz nekadašnje Jugosalvije upravo za početak Nove 2009. godine i kao podsećanje kako je makedonska muzika imala i neke grupe koje su imale modernizovan zvuk narodnog muziciranja ali nikad nisu prečli u bljutavštinu i smrad kakav se razvio u drugim delovima Juge.

Muzička grupa UZUN je takav primer pozitivnog poboljšanja zvuka narodne muzike ali ne na štetu same muzike.

Muzička grupa UZUN dakle svira za vas danas prvog dana Nove 2009. godine.

Prijatno.